luni, 30 iulie 2012

Îngheţată dementă


Iubesc înghețata și o mănânc și iarna, nu doar în zilele călduroase. 
Rar cumpăr din comerț pentru că de cele mai multe ori nu știu ce conține sau mi se face rău de la ea. Soluția? înghețată făcută  în casă din ingrediente simple și naturale. 
E drept, e nevoie de un robot puternic, al meu are doar 1000 de wați și încerc să nu îl forțez prea des, dar din când în când îl pun la treabă pentru a-mi satisface poftele.
De data aceasta am făcut o îngheţată cremoasă cu aroma de mentă. A ieșit delicioasă, te lingi pe degete, nu alta. Am folosit:
  • banane congelate
  • mentă proaspătă
  • pudră de roşcove
Am mixat cele 3 ingrediente în robotul cu lamă S. Nu am folosit îndulcitor pentru că mie nu îmi mai plac deserturile foarte dulci, gusturile mi s-au schimbat. Dacă bananele sunt bine coapte va ieși suficient de dulce.

joi, 19 iulie 2012

Îngheţată cu afine


Ador îngheţata, aş mânca zilnic indiferent de anotimp. Ştim cu toţii că cea din comert nu e prea sănătoasă (deşi recunosc că şi eu mai cumpăr uneori), aşa că cea mai bună soluţie e să o pregătim singuri. Avem nevoie de un robot puternic (al meu are 1000 W), fructe şi puţină răbdare. Dacă vă spun că la aceasta am folosit doar 2 ingrediente şi e foarte bună, mă credeţi? de nu, vă propun să încercaşi şi voi.
Am congelat banane feliate şi afine de pădure. Le-am mixat în robot folosind funcţia PULSE câteva secunde, iar apoi viteză mare până ce îngheţata a devenit cremoasă.
... un dulce simplu, bun, sănătos



miercuri, 11 iulie 2012

Biluţe din migdale aromate cu verdeţuri


Am pus la hidratat 200 gr migdale fără coajă, în apă cât să le acopere. Le-am ţinut in frigider peste noapte, a doua zi le-am clătit bine, le-am pus în blender cu apă, le-am mixat bine şi apoi am strecurat compoziţia printr-un săculeţ de pânză şi uite aşa am obţinut şi un lapte delicios. Am frământat puţin cu sare şi am împărţit compoziţia în 4, o parte  am amestecat-o cu  tarhon, una cu mărar, una cu leuştean şi una cu ceapă verde - delicios.


duminică, 1 iulie 2012

Tort fin cu zmeură

Deja ştiţi ca una din placerile mele este să merg la piaţă, mai ales în perioada asta când tarabele sunt aşa frumos colorate şi totul miroase foarte bine. De vreo două saptămâni mănânc cireşe şi nu mă mai satur, iar acum au aparut  vişinele (preferatele mele) şi zmeura cea atât de aromată. Nu mai făcusem de ceva vreme un tort, aşa ca m-am pus pe treabă şi am făcut cel mai reuşit tort al meu de până acum, e delicios, cremos, arătos. Am folosit o tavă cu diametrul de 18 cm.


Blat
  • 150 gr migdale
  • 100 gr curmale tăiate mărunt
  • 3 lg apă
Le-am mixat în robotul cu lama în formă de S şi am presat compoziţia pe tavă.

Crema I - am blenduit toate ingredientele
  • 200 gr caju
  • 100 ml suc de zmeură (zmeura trecută prin sita de ceai)
  • 100 ml apă
  • 3 lg miere
  • 10 lg ulei de cacao
Crema II
  •  200 gr caju
  • 4 linguri miere
  • 150 ml apă
  • 10 lg ulei cacao
 Pe lângă ingredientele enumerate mai sus , am mai folosit 350 gr zmeură, o parte am folosit-o între creme şi cu restul am decorat tortul. L-am ţinut 2 ore în frigider, apoi l-am tăiat şi l-am devorat.