vineri, 21 septembrie 2012

Ciuperci marinate şi usturoiate

Am folosit
  • ciuperci champignon spălate, curăţate şi feliate
  • sos de soia
  • ulei de măsline
  • muuult usturoi mărunţit 
E foarte simplu de făcut, se stropesc ciupercile cu puţin sos de soia şi ulei, se adaugă usturoiul, se  amestecă şi se lasă 30 de minute la marinat.

miercuri, 19 septembrie 2012

Uleiuri aromate


E prima dată când prepar aşa ceva şi sunt foarte încantată. E foarte simplu, puteţi face şi voi, e nevoie de ulei presat la rece, plante/condimente şi borcane/sticluţe.



  • Ulei cu busuioc
Am folosit ulei de măsline şi busuioc verde din recolta proprie. Am spălat busuiocul, l-am şters de apă, l-am tăiat, l-am pus într-un borcănel curat, am turnat ulei peste el şi am închis bine capacul.
  • Ulei cu ardei iute
 Am folosit ulei de in şi un ardei mic şi foarte iute din ghiveciul de pe balcon. Am spălat ardeiul, l-am şters, l-am tăiat rondele şi l-am amestecat cu ulei.
  • Ulei cu usturoi
Am curăţat, spălat, şters, tăiat usturoiul, l-am pus în borcan şi am pus peste el ulei de măsline.

Acum trebuie să aştept 2-3 săptămâni să se macereze. Abia aştept să le incerc.
După 1 lună de zile am strecurat uleiurile.