miercuri, 14 august 2013

Dark Bombastic Evening



Despre Dark Bombastic Evening (DBE) mi-a povestit Ana-Maria, preşedinta Asociaţei Rockabilly România. Ea a fost anul trecut cu brioşe şi bijuterii şi a fost primită foarte bine. Cum anul acesta nu a putut să meargă, m-a rugat pe mine să reprezint cultura rockabilly la acest eveniment. Am acceptat provocarea, eram curioasă, nu mai fusesem niciodată în Alba-Iulia. 
Am ajuns vineri pe la 14 la cetate, la spaţiul Ryma, am instalat cortul, am făcut un duş, m-am machiat, coafat şi am trecut la aranjarea produselor. Am pregătit mai multe tipuri de bomboane din seminţe şi fructe uscate, prăjiturele, batoane dar şi bijuterii. Mi-a plăcut foarte mult atmosfera, oamenii erau foarte civilizaţi, sociabili, au fost foarte mulţi străini, am auzit vorbindu-se engleză, franceză, germană, italiană, maghiară, rusă şi cred că suedeză.
M-am bucurat să cunosc persoane interesate de un stil de viaţă sănătos, vegani, raw-vegani şi vegetarieni. Ei au apreciat dulciurile mele şi au revenit la standul meu şi a doua zi, dar si omnivorii au fost curioşi.
Artiştii de vineri seara au fost extraordinari, toţi mi-au plăcut. Unul dintre ei, Sieben a cumpărat de la mine bomboane, trebuia să mă laud :).

 A doua zi de dimineaţă am mers să vedem cetatea,  vă recomand să o vizitaţi, e foarte frumoasă.
După-amiază am revenit la standul meu.
Şi cel mai simpatic participant, cred că şi cel mai tânăr - Luca.
 
 
A fost un eveniment frumos, foarte bine organizat. Mulţumesc Doru.

______________________________________________



Dulciurile marca RAWMONA îi vor îndulci pe cei prezenţi la Dark Bombastic Evening, Alba-Iulia.
Vineri vin cu bunătăţi crude, delicioase şi sănătoase.
Mulţumesc www.rockabilly.ro pentru susţinere.

 Aici găsiţi un articol despre noi http://www.darkbombasticevening.com/ro/cultura-rockabilly-isi-continua-traditia-la-dbe

joi, 8 august 2013

Salată de vară

De câteva zile încoace asta e mâncarea mea de bază. Prepar această salată şi de două ori pe zi. Vreau să profit de toate bunătăţile din piaţă şi mănânc foarte multe fructe şi salate. Iarna sufăr că nu prea avem fructe şi legume prospete. Dacă ar fi să mă mut vreodată din ţară ăsta ar fi un motiv, aş alege o tară cu mult soare, unde găsesc legume şi fructe tot anul. Dar să trecem la salată, ce conţine ea:
  • roşii
  • castraveţi
  • ardei capia
  • busuioc verde din recolta proprie
  • seminţe decorticate de cânepă
  • ulei de cânepă, dovleac, armurariu şi in, un amestec de uleiuri cumpărat de la Christalin Fest săptămâna trecută 
  • oţet
  • sare
  • piper

sâmbătă, 3 august 2013

Salată de castraveţi cu mărar

Am fost câteva zile la ţară şi de acolo am adus cei mai buni castraveţi mâncaţi vreodată. În nici o piaţă nu am găsit unii care să aibă un miros atât de puternic şi un gust atât de bun. Mare parte din ei i-am mâncat aşa simpli, i-am spălat şi am ronţăit din ei, doar câţiva au ajuns în salate.
Reţeta de azi e o salată simplă, gustoasă şi răcoritoare, numai bună pe căldurile astea.
  • castraveţi feliaţi
  • mărar verde tocat
  • ulei presat la rece
  • oţet de mere
  • sare