joi, 28 mai 2015

Demonstraţii culinare la Avantgarden3


În perioada 18-24 mai, Maurer Imobiliare a organizat Zilele Avantgarden3, un eveniment tare frumos la care mă bucur că am participat. Au fost activităţi faine pentru locuitorii din cartier şi nu numai, toată lumea a fost binevenită.
 Eu am fost invitată să prepar bunătăţi fără foc şi să le vorbesc oamenilor despre hrana crudă. Aşadar am ţinut două demonstraţii culinare cu degustare, una marţi şi una miercuri. A fost foarte frumos, am cunoscut oameni calzi, veseli, glumeţi, curioşi, oameni care îmi cunoşteau blogul, oameni interesaţi de un stil de viaţă sănătos, oameni dispuşi să facă o schimbare în viaţa lor şi a familiei lor. Am avut mari emoţii la început, cum se întamplă de fiecare dată,  dar pe parcursul evenimentului m-am relaxat, pentru că atunci când faci ce îţi place, când vorbeşti despre ceva ce te pasionează, emoţiile trec de la sine.
 Am avut şi musafiri surpriză şi anume PRO TV-ul. Din păcate nu am apucat să văd ştirea la televizor dar am făcut rost de un foarte scurt filmuleţ https://vimeo.com/129108622
Vă las în compania câtorva imagini.
marţi 19.05.2015 am pregătit  bomboane rawfaelo şi lapte de susan cu roşcove şi scorţişoară
miercuri 20.05.2015 am pregătit popcorn de conopidă şi shake cu banane
 

vineri, 22 mai 2015

Shake cu banane, cânepă și cocos


Rețeta de azi e foarte rapidă și gustoasă. Eu o prepar des la micul dejun.

Ingrediente:
  • 2 banane bine coapte
  • 3 lg seminţe decorticate de cânepă
  • 3 lg fulgi de cocos bio
  • 2 lg pudră de roşcove
  • 3-4 frunze de mentă
  • 400 ml apă

Mixez bine în blender semințele, fulgii de cocos, menta și puțină apă. Adaug restul ingredientelor și mai mixez câteva secunde.

Mie îmi place mult menta; voi puteți să puneți doar o frunză pentru o aromă discretă sau o puteți înlocui cu scorțișoară, cardamom, vanilie.


Edit: Acum găsiți rețeta și în format video:


Dacă vă place această rețetă, vă rog s-o distribuiți pe canalele de socializare să se bucure de ea cât mai multe persoane. Mulțumesc!

marți, 5 mai 2015

budincă de ovăz şi fructe


  • 50 g fulgi de ovăz
  • 50 g curmale
  • 150 ml apă
  • 100 g vişine sau alte fructe (afine, căpşune, zmeură, piersici, caise, portocale, mango)
Ovăzul, curmalele şi apa se pun într-un castron şi se lasă  peste noapte la frigider. A doua zi se pun în blender împreună cu fructele şi se mixează bine. Acest preparat poate fi consumat la  micul dejun, desert sau gustare la muncă.