23 martie 2020

Ce fac cu pulpa rămasă după prepararea laptelui vegetal




Îmi fac destul de des lapte vegetal acasă și cum nu-mi place să arunc mâncare încerc să folosesc tot ce pot în diverse preparate. Prin urmare pulpa care rămâne după obținerea laptelui nu ajunge la gunoi, ci e folosită în alte rețete.
O variantă dulce v-am prezentat acum ceva vreme în format video AICI, o s-o reiau și în scris mai jos.

BOMBOANE din:
  • pulpă de la lapte
  • stafide/curmale
  • pudră de roșcove
  • ulei de cocos 
Le mixez pe toate în robot, modelez biluțe pe care fie le las simple, fie le dau prin pudră de roșcove/cacao, prin semințe decorticate de cânepă, prin fulgi de cocos. Aceeași compoziție o folosesc și pe post de blat la torturile raw.


O variantă de rețetă sărată în care folosesc pulpa de migdale/caju/nuci/susan este un fel de "brânză'' pe care o întind pe pâine sau rondele de orez. Aici mă joc cu consistența, o fac uneori mai uscată, alteori mai cremoasă.


''BRÂNZĂ'' din:
  • pulpă de la lapte
  • fulgi de drojdie inactivă
  • sare
  • pudră de usturoi
  • zatar 
  • zeamă de lămâie (optional)



BISCUIȚI din:

  • pulpă de la lapte
  • fructe uscate
  • chia
O rețetă cu cantități exacte găsești aici 👉 https://bit.ly/3dprMQw



Rețete de lapte vegetal:
  1. lapte de migdale: https://bit.ly/2y5G5da
  2. lapte de caju https://bit.ly/2EiivM0
  3. lapte de nuci https://bit.ly/2NMYm2f
  4. lapte de susan https://bit.ly/2Oii1YT

2 comentarii:

  1. Buna drag Ramona, te-am descoperit intamplator astazi, navigand de pe un blog pe altul (am pornit de la unul de Fitness). Eu am 65 de ani si-mi doresc demult sa devin vegetariana si rowvegana. Sotul meu insa e un gurmand inrait si desi nu mananca mult, nu vrea sa renunte la Carne, paine, dulciuri. Spre norocul lui e slab, sportiv si cu o gena buna. Eu ma lupt cu greutatea, fara a fi chiar supraponderala, dar imi plac exercitiile de yoga, pilates si de sala. Ele ma fac sa ma simt puternica, sa am elasticitate si stabilitate. Recunosc insa, ca fara o alimentatie corecta, efectele nu "tin" a la Long. Deci m-am hotarat sa schimb pentru mine alimentatia, desi va fi greu sa gatesc in doua regimuri diferite. In concluzie, voi poposi din cand in cand la tine pe blog, pentru a ma inspira. Itio multumesc mult pentru tot ce faci! Am dat like-uri peste tot unde am ajuns la tine. Cu mult drag pentru un om asa ca tine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce comentariu frumos! Sper că sunteți bine cu noul regim alimentar! 😊

      Ștergere

Gofre de post din hrișcă și spanac

Gătesc de foarte mulți ani cu hrișcă. Am testat de-a lungul timpului multe rețete cu acest ingredient. Cea de azi a apărut din dorința de gă...