07 martie 2012

Tort cu ciocolată şi ananas



Blat:
  • 1 cană migdale decojite hidratate câteva ore
  • 2 linguri miere
  • 4 linguri ulei de cacao
Crema I:
  • 1 cană caju hidratat câteva ore
  • 1 banană
  • 1/2 cană apă
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri miere
  • 9 linguri ulei de cacao
Se pun toate în blender, se mixează bine şi se toarnă peste blat.
Crema II:
  • 300 gr ananas
  • 1 lingura psyllium măcinat
  • 2 linguri ulei cacao
Se mixează în blender şi se toarnă peste prima cremă.



Am ţinut tortul la congelator câteva ore şi apoi l-am scos în frigider. Pentru că nu am avut inspiraţie la decorat, am amestecat o lingură de miere cu una de cacao şi a ieşit ce vedeţi în poze. Am  folosit o tavă cu diametrul 18 cm.


4 comentarii:

  1. Ramona, cam cate portii ar fi in tortuletul acesta atat de apetisant (candidat cu mari sanse de castig la masa de Paste ;) )? Cam ce dimensiuni are?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam 8-10 porţii zic, are diametrul de 18 cm, înălţime nu mai ştiu.

      Ștergere
  2. Cu aprox., cam cat unt de cacao trebuie topit pt 9 linguri ulei de cacao? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vreo 75 gr, o lingură are 7-8 gr, dacă pui puţin mai mult nu-i nici o problemă, ba din contră se întăreşte mai tare.

      Ștergere

Gofre de post din hrișcă și spanac

Gătesc de foarte mulți ani cu hrișcă. Am testat de-a lungul timpului multe rețete cu acest ingredient. Cea de azi a apărut din dorința de gă...