Acesta este tortul pregătit de ziua mea, anul aceasta. A ieşit delicios, colorat, nu foarte dulce, cu o consistenţă excelentă.
Blat:- 300 gr nucă românească hidratată 24 de ore (cântărită după hidratare)
- 200 gr curmale fără sâmburi
- 3 lg pudră de roşcove
Crema albă:
- 250 gr caju hidratat 5-6 ore(cântărit uscat)
- 150 gr fulgi bio de cocos
- 80 gr unt de cacao topit
- 2 lg unt de cocos
- 1 lg lucuma
- 5 lg miere
- 2 lg psyllium
- 500 ml apă
Crema roz:
- 250 gr caju hidratat
- 150 gr sfeclă rosie
- 130 gr unt de cacao topit
- 4 lg miere
- 1 lg lucuma
- 4 lg psyllium
- 450 ml apă
trebuie sa imi fac rost de ingredinte :)
RăspundețiȘtergeredaca nu reusesc dau comanda la tine!!
rezolvăm
ȘtergereLa multi ani ! arata "rozilicios"
RăspundețiȘtergereMersi Anca.
ȘtergereRamona, "lg" ce inseamna? Lingura sau lingurita?
RăspundețiȘtergereAm facut si eu tortul asta azi, insa cred ca am dat-o in bara la crema cu sfecla. Ceva o face super gretoasa... bag eu de vina ori la untul de cacao ori la psyllium... Lucuma nu am pus. :( Vedem maine ce-o iesi, acum e la conge!
lg e lingura, lingurita eu prescurtez lgt.Crema nu ar trebui sa fie gretoasa, sa-mi zici cum ti s-a parut dupa ce ai mancat.
RăspundețiȘtergereMultumesc de raspuns! Crema alba a iesit foarte buna! Insa cea roz nu se poate manca, e gretoasa rau de tot si arata ca o gelatina... Nici nu am avut toata cantitatea de unt de cacao, cred ca am pus vreo 80-90 ml dupa ce l-am topit. Psyllium am pus cat ai spus tu in reteta, insa nu au fost linguri rase, ci cum s-au luat din punga. Nu stiu unde am gresit... imi pare tare rau de ingredientele din crema roz, dar asta e.
RăspundețiȘtergerePe de alta parte, acum vreo 2 saptamani am facut tortul tau de afine si a iesit absolut delicios!! :) Am vazut si tortul de azi cu banane care imi face cu ochiul, insa trebuie sa-mi mai treaca gustul asta gretos de la crema roz.
Te felicit pt blog si te urmaresc cu placere! :)