Aseară am organizat o întâlnire cu hrană vie care a ieşit foarte bine. Am avut ceva emoţii pentru că de data asta au venit oameni pe care nu i-am mai cunoscut şi nu stiam la ce să mă aştept, nu ştiam dacă o sa le placă, dar totul a fost foarte bine, toată lumea s-a simţit bine. Pentru această întâlnire am preparat un tort, inspiraţie de moment, nu prea mi-am făcut un plan, am improvizat pe parcurs, dar ce a ieşit... o bunătate, s-a bătut lumea pe el aseară. Am folosit o tavă cu diametrul 25 cm.
Pentru blat, am mixat foarte bine în robot:
- 3 căni miez de floarea soarelui hidratat câteva ore şi apoi clătit bine
- 200 gr curmale fără sâmburi
- 2 lg unt de cocos
- 2 lg pudră de roşcove
- 1 kg de banane (cântărite după ce le-am curăţat de coajă)
- 100 gr caju
- 50 gr fulgi de cocos bio
- 50 gr unt de cacao topit
- 3 lg psyllium
- 4 lg miere
Am mixat bine în blender toate aceste ingrediente, din cand în cand mai opream blenderul şi împingeam cu o spatula compoziţia de pe pereţii vasului. Peste blat am pus căteva vişine, am turnat o parte din cremă, iar vişine şi restul de cremă şi deasupra câţiva fulgi de cocos. Trebuie ţinut câteva ore la frigider să se întărească.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu