17 mai 2014

Tort cu afine, cocos şi ciocolată



Diametru tavă: 18 cm
Cantitate rezultată: 1,8 kg

Blat:
  • 80 g migdale
  • 70 g nuci
  • 150 g curmale
  • 1 lingură roşcove
  • 1 linguriţă unt de cocos bio
  • 1 lingură apă
În robotul cu lama în formă de S se macină migdalele, se adaugă nuca şi curmalele, se mărunţesc şi acestea, iar la sfârşit adăugăm restul ingredientelor şi mai mixăm câteva secunde. Presăm compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

 Cremă afine:
  • 150 g afine
  • 100 g caju
  • 4 linguri miere
  • 100 ml apă
  • 2 linguri psyllium
  • 8 linguri ulei cacao
  • 1 linguriţă unt cocos bio
Toate ingredientele se mixează bine în blender, crema se adaugă peste blat şi se pune tava la rece, de preferat în congelator. Eu am mai pus şi câteva afine întregi peste cremă.

Cremă cocos:
  • 150  g caju
  • 50 g fulgi cocos bio
  • 250 ml apă
  • 5 linguri miere
  • 7 linguriţe unt cocos bio
  • 2 linguri psyllium
  •  8 linguri ulei cacao
Toate ingredientele se mixează bine în blender, se adaugă compoziţia peste prima cremă şi se pune din nou la rece.

Cremă ciocolată:
  • 200 g caju
  • 250 ml apă
  • 1 lingură roşcove
  • 1 lingură cacao
  • 5 linguri miere
  • 1 lingură lucuma
  • 2 linguri psyllium
  • 8 linguri ulei cacao
  • 1 linguriţă unt cocos bio
 Toate ingredientele se mixează bine în blender, crema se toarnă în tavă, se decorează şi se pune la congelator pentru 5-6 ore.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gofre de post din hrișcă și spanac

Gătesc de foarte mulți ani cu hrișcă. Am testat de-a lungul timpului multe rețete cu acest ingredient. Cea de azi a apărut din dorința de gă...