Dacă ai intoleranță la lactoză, ești vegan, ții post sau vrei să încerci ceva nou poți prepara acasă o multitudine de variante de lapte vegetal. Astăzi îți prezint rețeta mea de lapte vegetal din migdale. Rețeta nu e deloc complicată, trebuie doar să ai un blender în dotare.
Ingrediente pentru lapte de migdale:
- 100 grame migdale
- 600 mililitri apă
Mod de preparare:
- Hidratez migdalele câteva ore, ori peste noapte, ori de dimineața până seara. APoi le clătesc bine.
- Dacă am chef le decojesc după c es-au hidratat, dacă nu, le folosesc cu coajă.
- Le pun în blender cu apă cât să le acopere, le mărunțesc bine.
- Adaug și restul de apă și mai mixez câteva secunde.
- Strecor laptele printr-un săculeț de pânză și îl pun în sticle la frigider. Îl consum în maxim 3 zile.
Pe principiul ''Nimic nu se pierde, totul se transformă'', am refolosit pulpa rămasă după strecurare într-o rețetă rapidă de bomboane. Am amestecat în robotul cu lamă S pulpa de migdale cu 100 grame stafide, 15 grame pudră de roșcove, 15 g ulei de cocos. Din compoziți rezultată am modelat biluțe pe care fie le-am lăsat simple, fie le-am dat prin fulgi de cocos/semințe decorticate de cânepă.
♥ Dacă îți place această rețetă poți să o distribui pe rețelele de socializare să se bucure de ea și prietenii tăi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu