29 octombrie 2018

Pate de mazăre


În urmă cu doi ani mi-a venit ideea de a pregăti acest pate delicios și colorat. Am primit atunci o cantitate mai mare de mazăre proaspătă de la o prietenă, din propria ei grădină.
 Am congelat o parte, și cum mă săturasem de mâncare de mazăre a trebuit să vin cu idei noi de a o consuma. 
Așa am inventat acest pate, bine, e mult spus inventat, dar eu până atunci nu preparasem și nici nu gustasem un astfel de pate, atunci m-am gândit pentru prima dată că aș putea face așa ceva. Am fost așa de încântată de rezultat că l-am pregătit de 4 ori în următoarele două săptămâni. 

Cu toții vrem să gătim ceva care nu necesită mult timp în bucătărie, să fie gustos, hrănitor și ieftin. Pateul de față îndeplinește toate aceste condiții și în plus are și o culoare tare faină. 
💚

🍒 Ingrediente:
  • 500 g mazăre proaspătă sau congelată
  • 2 linguri ulei presat la rece
  • 2 linguri fulgi de drojdie inactivă
  • 1 linguriță sare
  • 1 cățel de usturoi
  • 200 mililitri din apa în care fierbe mazărea


Pun mazărea și sarea într-o oală și acopăr cu apă. 
Adaug 1/8 linguriță bicarbonat de sodiu care va ajuta la menținerea culorii verzi chiar și după fierbere. 
Acopăr oala cu capac și pun totul la fiert pe foc mediu spre mic pentru circa 20 de minute. 
Apoi strecor mazărea, pun deoparte 200 ml din apa în care a fiert și ce rămâne arunc. 
După ce s-au mai răcit mazărea fiartă și lichidul, pun toate ingredientele într-un blender și mixez până când obțin o pastă fină.
Păstrez pateul în frigider maxim 3 zile într-o caserolă cu capac.
Îl consum la micul dejun, gustare, fel principal, îl pregătesc pentru musafiri sau petreceri.




🍒 Dacă vă place această rețetă puteți să o distribuiți pe canalele de socializare să se bucure de ea cât mai multe persoane. Mulțumesc!
🍒 Mai jos aveți varianta video postată pe canalul meu de youtube.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gofre de post din hrișcă și spanac

Gătesc de foarte mulți ani cu hrișcă. Am testat de-a lungul timpului multe rețete cu acest ingredient. Cea de azi a apărut din dorința de gă...