Îmi place mult quinoa și de când am descoperit-o o folosesc des în salate și alte preparate sărate. De curând am început să o folosesc și în preparate dulci și merge de minune.
Quinoa cu lapte e o rețetă extrem de simplă și gustoasă care seamănă cu orezul cu lapte. Se poate consuma la micul dejun, pe post de gustare sau desert.
Moș Crăciun mi-a adus și un pachet de la SanoVita și bunătățile din pachetul respectiv m-au inspirat pentru rețeta de față.
Ingrediente pentru quinoa cu lapte:
- 100 grame quinoa albă
- 250 mililitri apă
- 1/8 linguriță sare
- 400 mililitri lapte de cocos
- 20 grame zahăr
- 1/8 linguriță coajă rasă de portocală
Mod de preparare quinoa cu lapte:
- Quinoa se spală foarte bine într-o sită deasă. Se pune la înmuiat 4 ore, apoi se clătește.
- Într-o oală cu fundul dublu se pune apa, sarea și quinoa. Se pune oala pe foc și când începe să fiarbă, se acoperă cu capac și se lasă la fiert pe foc mic.
- Când scade toată apa quinoa e fiartă. Se adaugă restul ingredientelor și se mai lasă pe foc să dea 2-3 clocote amestecând cu o lingură de lemn/silicon.
- Se toarnă quinoa în boluri mici, borcane sau cupe de înghețată și se decorează după imaginație.
*Note:
- Quinoa trebuie clătită în mai multe ape, altfel iese amăruie.
- Dacă nu aveți oală cu fund dublu folosiți una normală, dar verificați să nu se lipească quinoa de fundul oalei. Dacă e nevoie adăugați mai multă apă.
- Laptele de cocos poate fi înlocuit cu ce lapte doriți.
- Folosiți coaja de portocală doar dacă știți că portocalele nu au fost stropite.
- Dacă nu aveți coajă de portocală puteți să o înlocuiți cu scorțișoară, cardamon, cuișoare, vanilie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu