12 martie 2020

Chiftele de mei la cuptor sau prăjite - rețetă de post


Cine vrea să încerce niște chiftele gustoase și ușor de făcut? Fie că le coaceți la cuptor ori le prăjiți ambele variante sunt faine. Rețeta nu conține produse de origine animală, deci dacă sunteți vegani, țineți post sau aveți zile în care nu consumați nimic de origine animală, această rețetă se potrivește la fix.

Vă spuneam în articolul anterior că cei de la Sanovita și Answear m-au provocat să răspund la întrebarea ''Cum și cui ai vrea să-i pregătești o surpriză romantică?'' Eu am ales să pregătesc o cină;  dacă nu știți despre ce vorbesc puteți să vedeți aici pozele cu pricina 👉 CINĂ ROMANTICĂ. Dacă faceți comenzi pe www.sanovita.ro mai puteți folosi până pe 15 martie codul ANWEAR pentru a beneficia de o reducere extra de 15% .
Am promis atunci că revin cu rețeta pentru chiftele așa că despre asta vorbim azi.

Ingrediente pentru chifetele de mei:
  • 200 grame mei
  • 50 grame ceapă
  • 150 grame morcovi
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mărar
  • 1 linguriță sare
  • 2 linguri fulgi de drojdie inactivă
  • 50 grame fulgi de ovăz
  • 50 grame făină de in
  1. Meiul îl pun la hidratat câteva ore. Dacă am de gând să prepar chifetele după-amiaza sau seara îl pun la hidratat de dimineața. Dacă le gătesc dimineața hidratez meiul peste noapte. Bolul în care se hidratează îl pun la frigider.
  2. Clătesc foarte bine meiul după ce s-a hidratat și îl las la scurs într-o sită deasă. Meiul este amărui și de asta e important să fie clătit bine.
  3. În robotul cu lamă S mărunțesc ceapa, morcovii și verdeața.
  4. Adaug și restul ingredientelor și mai mixez până se omogenizează compoziția.
  5. De aici mai departe sunt două variante: le coc la cuptor sau le prăjesc. Primele dăți când am făcut rețeta la făceam doar la cuptor. Apoi am început să fac jumătate la cuptor și jumătate prăjite. Aici voi decideți cum preferați să le gătiți. Pentru varianta la cuptor preîncălzesc cuptorul, îl pornesc când mă apuc de gătit. Pun chiftele în tava tapetată cu hârtie de copt și le țin la cuptor 25 de minute la 180 grade Celsius. Pentru varianta prăjită le adaug în tigaie în momentul încare uleiul s-a încins și le prăjesc pe ambele părți la foc mediu.

* Fulgii de drojdie îi pun pentru gust, mie îmi place gustul lor și îi folosesc des în multe rețete. Dacă nu aveți sau nu vă plac puteți face chifetele și fără ei.
* Făina de in o fac eu, macin semințe de in în râșniță și făina obținută o pastrez la frigider într-un borcan cu capac. Am mai zis și cu alte ocazii, nu cumpăr din comerț pentru că e foarte probabil să nu fie depozitată corespunzător și să fie râncedă.
* Dacă ați mai gătit chifetele vegetale știți că uneori e greu să obții o compoziție care să nu se împrăștie. Am folosit in și ovăz ca să stea legate chiftelele.
* Măcinați ingredientele în funcție de granulația dorită.


Dacă îți place această rețetă poți să o distribui pe rețelele de socializare să se bucure de ea și prietenii tăi.
 Te aștept și pe youtube, facebookinstagram și pinterest.
 Mai jos ai varianta video a rețetei. Dacă îți place canalul meu de youtube te invit să te abonezi și să apeși pe clopoțel 🕭 pentru a activa notificările, astfel vei fi la curent cu tot ce urmează să postez.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gofre de post din hrișcă și spanac

Gătesc de foarte mulți ani cu hrișcă. Am testat de-a lungul timpului multe rețete cu acest ingredient. Cea de azi a apărut din dorința de gă...