02 aprilie 2020

Brioșe vegane cu măsline, porumb și mazăre


Brioșele vegane cu măsline, porumb și mazăre sunt ideale pentru micul dejun sau pentru o gustare rapidă. 
Rețeta e ușor de făcut și ai nevoie de următoarele ingrediente:
  • 150 grame făină de grâu
  • 20 grame făină de in
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță cimbru uscat și mărunțit
  • 20 mililitri ulei
  • 200 mililitri apă minerală carbogazoasă
  • 50 grame măsline
  • 50 grame porumb
  • 50 grame măzare

Mod de preparare:
  1. Amestec ingredientele uscate într-un bol mai mare.
  2. Adaug apa și uleiul, amestec bine cu telul.
  3. Adaug măslinele taiate mărunt, porumbul și mazărea și amestec cu o paletă din silicon sau cu o lingură.
  4. Torn compoziția în forme de silicon pentru brioșe și le bag în cuptorul preîncălzit la 170 grade Celsius.
  5. Coc brioșele timp de 1 oră.
  6. Le scot din cuptor și după ce s-au mai răcit le scot din forme.
  7. Le păstrez la frigider în caserole închise cu capac.


* Făina de in o obțin prin măcinarea semințelor de in în râșnița de cafea . Atenție la făina de in din comert, dacă nu e depozitată corespunzător râncezește. Eu păstrez semințele și făina de in la frigider.
* Am folosit măsline puțin sărate. Dacă tu ai unele mai sărate adaugă mai puțină sare la rețetă sau poți chiar să o elimini de tot de pe lista de ingrediente.
* Porumbul este din conservă, l-am lăsat să se scurgă în sita de ceai.


Dacă îți place această rețetă poți să o distribui pe rețelele de socializare să se bucure de ea și prietenii tăi.
 Te aștept și pe youtube, facebook și instagram.
♥ Mai joi ai varianta video a rețetei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gofre de post din hrișcă și spanac

Gătesc de foarte mulți ani cu hrișcă. Am testat de-a lungul timpului multe rețete cu acest ingredient. Cea de azi a apărut din dorința de gă...