Am început să consum supe cremă destul de târziu, multă vreme nu m-au atras deloc, poate și pentru că la mine în familie se făceau doar ciorbe. De când le-am dat o șansă am început să le prepar destul de des și în diverse combinații. Pe lângă faptul că sunt foarte gustoase, se fac și ușor, sunt sățioase, sunt colorate. Una din favoritele mele în ultima lună este supa de dovlecei.
Ingrediente supă cremă de dovlecei:
- 500 grame dovlecei
- 100 grame cartofi
- 200 ml smântână vegetală pentru gătit
- 1 lingură fulgi de drojdie inactivă
- 1 legătură mărar
- 200 ml +1 lingură apă
- 1/2 lingură ulei
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 1/2 linguriță sare
Am testat de-a lungul timpului mai multe tipuri de smântână(cremă) vegetală pentru gătit, nu pot spune că am una preferată.Vă las mai jos câteva variante pe care le găsiți online, dar sunt opțiuni și în supermarketuri.
- smântână vegetală de soia https://bit.ly/31dJjs4
- smântână vegetală de ovăz https://bit.ly/2A3lubj
- smântână vegetală de migdale https://bit.ly/2CDiH9H
- smântână vegetală de migdale și ciuperci https://bit.ly/3i0Osts
-smântănă vegetală de cocos https://bit.ly/3840QV3
Fulgii de drojdie inactivă pe care îi folosesc sunt de la Sanovita, așa arată click 👉aici. A nu se confunda cu drojdia uscată care se folosește la aluaturi, sunt lucruri diferite.
Preparare:
- Pun în oală uleiul și lingura de apă. Călesc ceapa și usturoiul pe foc mediu.
- Adaug dovleceii, cartofii, sarea și 200 ml apă. Acopăr oala cu capac și las să fiarbă pe foc mediu spre mic.
- După ce au fiert toate ingredientele adaug smântâna pentru gătit și mai las să fiarba aproximativ două minute.
- Iau oala de pe foc și după ce se mai răcește totul adaug mărarul și fulgii de drojdie. Pasez supa cu cel mai nou blenderul vertical de la Bosch, blenderul ErgoMixx pe care l-am tot testat în ultima lună și e foarte fain. Dacă aveți nevoie de unul îl puteți achiziționa de aici 👉blender ErgoMixx.
Dacă îți place această rețetă poți să o distribui pe rețelele de socializare să se bucure de ea și prietenii tăi.
Mai jos ai varianta video a rețetei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu