Mâncarea de legume îmi place tare mult pentru că e foarte versatilă și poți face o mulțime de combinații, este gustoasă, colorată, ieftină și foarte ușor de făcut. Nu ai nevoie de experiență în bucătărie pentru a prepara acest fel de mâncare.
Pe lângă ingredientele folosite de mine merg bine și vinetele, dovleacul, prazul, fasolea verde, conopida, brocoli, rădăcina de țelină/păstârnac/pătrunjel etc.
Turmericul (curcuma) are o mulțime de beneficii, printre cele mai cunoscute fiind acela de anti-inflamator. Pentru a beneficia la maxim de proprietățile turmericului, se recomandă să fie folosit în combinație cu piper, acesta favorizând absorbția.
Și pe lângă benefiicile legate de sănătate mai dă și culoare foarte faină preparatelor.
Îl folosesc chiar și în dulciuri în cantitate mică pentru a obține culoarea galbenă.
Ingrediente pentru mâncare de legume cu turmeric:
- 2 linguri ulei
- 2 linguri apă + 750 ml
- 100 grame ceapă
- 300 grame morcovi
- 600 grame cartofi
- 300 grame mazăre
- 50 grame pastă de tomate
- 100 grame ardei
- 1 linguriță sare
- 1/2 linguriță piper măcinat
- 1 lingură turmeric
Mod de preparare:
- Pun o oală pe foc mediu și călesc ceapa tăiată mărunt în cele 2 linguri de ulei și 2 de apă.
- Adaug morcovii tăiați rondele și amestec circa 1 minut.
- Torn apa pe care o încălzesc în prealabil, sarea și pasta de tomate. Amestec și acopăr oala cu capac.
- După aproximatic 10 minute adaug mazărea, ardeiul și cartofii, amestec din nou ingredientele, pun capacul și las să să fiarbă.
- Când toate ingredientele sunt fierte pun piperul și turmericul, amestec și iau oala de pe foc.
- În momentul în care o mănânc presar în farfurie niște verdeață tocată. Îmi place să folosesc leuștean, dar poți pune mărar, pătrunjel, coriandru verde, ce preferi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu