E prima dată când prepar aşa ceva şi sunt foarte încantată. E foarte simplu, puteţi face şi voi, e nevoie de ulei presat la rece, plante/condimente şi borcane/sticluţe.
Am folosit ulei de măsline şi busuioc verde din recolta proprie. Am spălat busuiocul, l-am şters de apă, l-am tăiat, l-am pus într-un borcănel curat, am turnat ulei peste el şi am închis bine capacul.
Am folosit ulei de in şi un ardei mic şi foarte iute din ghiveciul de pe balcon. Am spălat ardeiul, l-am şters, l-am tăiat rondele şi l-am amestecat cu ulei.
Am curăţat, spălat, şters, tăiat usturoiul, l-am pus în borcan şi am pus peste el ulei de măsline.
Acum trebuie să aştept 2-3 săptămâni să se macereze. Abia aştept să le incerc.
După 1 lună de zile am strecurat uleiurile.
si eu am facut , si oteturi :)...foarte parfumate !
RăspundețiȘtergereUite că oţet nu m-am gândit să fac, poate încerc, mersi.
RăspundețiȘtergereEu am facut cu ardei iute ... E super pentru persoanele carora le place mai picant!
RăspundețiȘtergere