Una din rețetele mele preferate de paste este cea cu soia și sos de tomate. Sunt delicioase, sățioase, ușor de făcut, cu ingrediente care costă puțin.
Gătesc rețeta asta de foarte mulți ani. La început o făceam cu carne, iar după ce am devenit vegetariană am înlocuit carnea cu soia texturată, soia cuburi de la Inedit.
Ingrediente pentru 2 porții de paste cu soia:
- 200 grame paste
- 50 grame soia texturată
- 1 lingură ulei
- 1 ceapă medie
- 3 căței de usturoi
- 100 grame pastă de tomate
- 100 mililitri apă
- 1/2 linguriță sare
- 1/2 linguriță piper măcinat
Mod de preparare:
- Pun o oală cu apă la fiert și în momentul în care apa începe să clocotească adaug soia.
- După ce soia e fiartă o pun într-o sită ca să se scurgă.
- Când se mai răcește, tai soia bucăți mai mici.
- Într-o oală mai mare cu apă și puțină sare fierb pastele conform indicațiior de pe ambalaj.
- În timp ce pastele fierb pregătesc sosul. Într-o tigaie sau wok încing uleiul.
- Călesc ceapa și usturoiul.
- Adaug pasta de tomate amestecată cu apa, soia, sarea și piperul, amestec și mai țin totul puțin pe foc.
- Pastele le scurg bine într-o sită.
- Pun pastele în farfurie și adaug peste ele sosul sau amestec totul în tigaie, fac ambele variante.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu