12 august 2021

Hummus cu ardei copți


Hummusul este o mâncare tare gustoasă, sățioasă și ușor de făcut. Se poate consuma la micul dejun, pe post de gustare sau chiar ca masă principală alături de niște lipii calde și poate o salată.

Pe lângă rețeta clasică de hummus îmi place să încerc diverse combinații, atât pentru gust, cât și pentru culoare.

Astăzi îți prezint hummusul cu ardei copți, o rețetă care merită încercată, mai ales acum când piețele sunt pline de ardei românești aromați.


Ingrediente pentru hummus cu ardei copți:

250 grame năut (cântărit uscat)

200 grame ardei copți (cântăriți după coacere)

30 grame tahini (pastă de susan)

2 căței mari de usturoi

1 linguriță sare

250 mililitri apă de năut




Mod de preparare hummus cu ardei copți:

  1. Pregătirile încep cu o zi înainte când năutul se alege de impurități (am găsit de câteva ori pietricele), se spală și se pune la înmuiat în multă apă pentru cel puțin 12 ore.
  2. După ce năutul se înmoaie, se aruncă apa, se clătește și se pune la fiert.
  3. Se spală, se șterg și apoi se coc ardeii.
  4. Năutul fiert se strecoară. Apa rămasă nu se aruncă, o parte se folosește în rețetă. Este apa de năut menționată în lista de ingrediente.
  5. Urmează un pas mai migălos, dar care nu e obligatoriu - decojirea boabelor de năut. În timp ce fac asta ascult un podcast, pornesc un clip pe youtube sau ascult muzică; în acest fel nu mi se mai pare că durează mult. Decojesc fiecare boabă de năut deoarece mi se pare că iese mai cremos hummusul așa. Gătesc des hummus și nu fac asta chiar întotdeauna; dacă nu ai răbdare poți sări peste pasul ăsta.
  6. După ce ardeii sunt gata, se curăță de pielița coaptă, de cotor și de semințe.
  7. Se pun toate ingredientele în blender și se mixează bine.
  8. Se păstrează în frigider în caserole sau borcane cu capac.
  9. În momentul servirii se adaugă deasupra ulei de măsline, zaatar sau alte condimente, muguri de pin sau diverse semințe.

Rețeta video o poți vedea pe canalul de youtube.



Dacă îți place această rețetă m-aș bucura să o distribui pe rețelele de socializare să ajungă și la prietenii tăi.
Te aștept și pe youtube, facebook și instagram.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gofre de post din hrișcă și spanac

Gătesc de foarte mulți ani cu hrișcă. Am testat de-a lungul timpului multe rețete cu acest ingredient. Cea de azi a apărut din dorința de gă...