duminică, 20 mai 2012

Hrişcă bătută

De ce hrişcă batută?pentru că seamană la gust şi consistenţă cu fasolea bătută, pentru că are cam aceleaşi ingrediente, doar că am înlocuit fasolea fiartă cu hrişcă încolţită.
Ingrediente:
  • 150 gr hrişcă încolţită (cântărită înainte de încolţire, uscată)
  • 2 căţei de usturoi
  • 8 linguri apă
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingură fulgi de drojdie
  • sare
Atenţie la hrişcă să fie integrală, are culoarea galben-verzui, doar aceasta este crudă şi va încolţi; cea maro este prefiartă şi are gust diferit. Dacă nu aveti timp pentru germinare, o ţineţi în apă 8-10 ore, după care o clătiţi bine.
Se prepară foarte simplu, se pun toate ingredientele în blender şi se mixează bine. Deasupra am pus un sos făcut din roşii mixate în blender amestecate apoi cu ceapă roşie tăiată solzişori, peste care am presărat boia iute.

marți, 15 mai 2012

Banane învelite în ciocolată



Combinaţia ciocolată + banane este delicioasă.
  • 3 banane feliate cu grosimea de cca. 1 cm
  • 50 gr unt de cacao
  • 4 linguri pudră de roşcove/cacao
  • 1 lingură miere
Se topeşte untul de cacao în deshidrator sau pe baie de aburi la foc mic, apoi se amestecă cu mierea şi pudra de roşcove. Se trec feliile de banane prin acest amestec, se pun pe o tavă acoperită cu hîrtie de copt şi se ţin în frigider până se întăresc.



Pentru un efect mai frumos le puteţi înfige în scobitori şi rezultă un fel de acadele raw.

joi, 10 mai 2012

Documentare, filme, filmuleţe

Pentru cei care încă nu le-au văzut, am făcut o listă cu filme despre alimentaţie, benefiicile multiple ale plantelor, procesarea alimentelor, exploatarea animalelor, uriaşa putere a farmaciilor:
 Pentru  că modul de gândire este la fel de important ca şi alimentaţia, vă propun spre vizionare şi câteva filme legate de acest subiect: