15 octombrie 2018

Batoane proteice raw și fără gluten - rețetă simplă și delicioasă


Fac destul de urât când mi-e foame și mă regăsesc în reclama aceea cu "Nu ești tu când ți-e foame."
Pe lângă faptul că devin foarte nervoasă, îmi scade nivelul de energie, nu-mi mai convine nimic și de multe ori mi se face rău și chiar și după ce mănânc îmi revin greu. După câteva experiențe neplăcute am învățat că trebuie să mă pregătesc mereu când plec de acasă, să am grijă să nu stau prea multe ore nemâncată și drept urmare car mai tot timpul în geantă banane, fructe uscate, nuci sau batoane.
Am testat foarte multe rețete de batoane homemade, unele mi-au ieșit, altele nu prea mă încântă și mai trebuie să lucrez la rețetă; ideea e că se pot face o mulțime de combinații pentru toate gusturile.
Astăzi vă împărtășesc o rețetă de care sunt foarte încântată, se face foarte ușor, trebuie doar să ai un robot de bucătărie. 
Aceste batoane sunt delicioase și sățioase, se pot căra ușor la muncă, la școală, pe munte, la o plimbare cu bicicleta sau prin oraș, pe un drum mai lung cu trenul sau cu mașina. Eu le consum uneori și la micul dejun sau pe post de desert. De data aceasta am ales o variantă fără foc și fără gluten. 

🍒 Ingrediente:

  • 150 g migdale
  • 100 g fulgi de ovăz fără gluten
  • 50 g semințe decorticate de cânepă
  • 20 g chia 
  • 60 ml apă
  • 100 g smochine
  • 100 g curmale fără sâmburi
  • 20 g  cacao
  • 1/2 linguriță scorțișoară


  • Puteți folosi fulgi de ovăz obișnuiți dacă nu aveți probleme cu glutenul.
    Semințele de chia le amestec cu apa și le las așa 30 de minute; vor absoarbe apa și va rezulta un fel de budincă mai groasă.
    Curmalele și smochinele o să le tai mărunt pentru a putea fi mai ușor de procesat în robot. Folosesc smochine și curmale destul de moi. Dacă cele folosite de voi sunt mai uscate, recomand să le hidratați puțin.
    Aveți grijă să nu vă scape vreun sâmbure de curmale, riscați să vă stricați robotul sau să vă rupeți dinții. Chiar dacă am curmale fără sâmburi tot le verific bine căci se întâmplă să mai găsesc câte unul.

    1. Mixez în robot migdalele și fulgii de ovăz. Dacă vreau ca batoanele să fie mai crocante, nu mărunțesc prea mult ingredientele. Dacă le vreau mai fine, atunci macin migdalele și ovăzul până obțin o făină. 
    2. Adaug restul ingredientelor și mai mixez până se omogenizează bine și obțin o compoziție ușor lipicioasă.
    3. Presez compoziția rezultată într-o tavă/caserolă în care am pus hârtie de copt sau folie alimentară.
    4. Țin tava la frigider cel puțin 30 de minute.
    5. Tai batoanele în dimensiunile dorite.
    6. Le păstrez la frigider cam 5 zile. Dacă fac o cantitate mai mare le congelez și le consum atunci când am nevoie.
    Voi faceți acasă batoane sau cumpărați? Care sunt preferatele voastre?


    🍒 Dacă vă place această rețetă puteți să o distribuiți pe canalele de socializare să se bucure de ea cât mai multe persoane. Mulțumesc!
    🍒 Mai jos aveți varianta video postată pe canalul meu de youtube.


    Un comentariu:

    Gofre de post din hrișcă și spanac

    Gătesc de foarte mulți ani cu hrișcă. Am testat de-a lungul timpului multe rețete cu acest ingredient. Cea de azi a apărut din dorința de gă...