24 martie 2022

Gofre de post din hrișcă și spanac


Gătesc de foarte mulți ani cu hrișcă. Am testat de-a lungul timpului multe rețete cu acest ingredient. Cea de azi a apărut din dorința de găsi o alternativă la pâine. Hrișca este o pseudocereală care nu conține gluten. E înrudită cu macrișul și rubarba.

Ingrediente pentru vafe sărate de post:

100 grame hrișcă verde
30 grame frunze de spanac
100 mililitri apă
1 lingură ulei de măsline extravirgin
10 grame praf de copt
1/4 linguriță usturoi pudră
1/4 linguriță sare roz





🌿Am folosit hrișcă verde, hrișcă crudă. A nu se confunda cu cea maro care e precoaptă și are alt gust, altă consistență. În imagine se vede bine diferența între cele două. Pe lângă astea două variante hrișca se mai vinde și sub formă de fulgi, de făină și expandată.

🌿 Hrișca se cântărește uscată, apoi se spală, se pune într-un vas cu multă apă și se lasă la înmuiat 10-12 ore. După hidratare, se aruncă apa și se clătește hrișca foarte bine.

🌿 În loc de spanac se pot folosi și alte frunze verzi. 
Am încercat cu rucola, mi-a plăcut gustul. Culoarea nu a ieșit la fel de intensă ca la cele cu spanac.

🌿 Aparatul de vafe pe care îl am nu lipește și prin urmare nu trebuie să ung plăcile cu ulei. Dacă aparatul pe care îl ai nu funcționeaza cum trebuie fără ulei, atunci unge puțin plăcile înainte de a pune compoziția. 
Aici găsești toate detaliile despre aparatul folosit de mine 👉 aparat vafe.

🌿 Aproape toate ingredientele sunt cumpărate de pe acest 👉 site.



Mod de preparare:
  1. Se pun toate ingredientele în blender și se macină bine.
  2. Se toarnă compoziția întrun bol și se pune la frigider pentru 30-40 de minute.
  3. Se încinge aparatul de vafe.
  4. Se toarnă 1-2 linguri de compoziție si se coace 4 minute.
  5. Se repetă operațiunea până se termină compoziția. La mine a fost nevoie de 3 ture, au iesit 6 vafe.


Rețeta video o poți vedea pe canalul de youtube.👇

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gofre de post din hrișcă și spanac

Gătesc de foarte mulți ani cu hrișcă. Am testat de-a lungul timpului multe rețete cu acest ingredient. Cea de azi a apărut din dorința de gă...