23 martie 2020

Ce fac cu pulpa rămasă după prepararea laptelui vegetal




Îmi fac destul de des lapte vegetal acasă și cum nu-mi place să arunc mâncare încerc să folosesc tot ce pot în diverse preparate. Prin urmare pulpa care rămâne după obținerea laptelui nu ajunge la gunoi, ci e folosită în alte rețete.
O variantă dulce v-am prezentat acum ceva vreme în format video AICI, o s-o reiau și în scris mai jos.

BOMBOANE din:
  • pulpă de la lapte
  • stafide/curmale
  • pudră de roșcove
  • ulei de cocos 
Le mixez pe toate în robot, modelez biluțe pe care fie le las simple, fie le dau prin pudră de roșcove/cacao, prin semințe decorticate de cânepă, prin fulgi de cocos. Aceeași compoziție o folosesc și pe post de blat la torturile raw.


O variantă de rețetă sărată în care folosesc pulpa de migdale/caju/nuci/susan este un fel de "brânză'' pe care o întind pe pâine sau rondele de orez. Aici mă joc cu consistența, o fac uneori mai uscată, alteori mai cremoasă.


''BRÂNZĂ'' din:
  • pulpă de la lapte
  • fulgi de drojdie inactivă
  • sare
  • pudră de usturoi
  • zatar 
  • zeamă de lămâie (optional)



Rețete de lapte vegetal:
  1. lapte de migdale: https://bit.ly/2y5G5da
  2. lapte de caju https://bit.ly/2EiivM0
  3. lapte de nuci https://bit.ly/2NMYm2f
  4. lapte de susan https://bit.ly/2Oii1YT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Brioșe vegane cu măsline, porumb și mazăre

Brioșele vegane cu măsline, porumb și mazăre sunt ideale pentru micul dejun sau pentru o gustare rapidă.  Rețeta e ușor de făcut și ai...