Îmi place foarte mult laptele vegetal şi îmi place să fac diverse combinaţii pentru a nu mă plictisi. Băutura de azi e o nebunie, are gust de ciocolată, e dulce şi are o aromă puternică de scorţişoară, numai bună acum când sunt răcită. Dacă nu vă place scorţişoara, puneţi mai puţină sau înlocuiţi-o cu vanilie, cardamom, cuişoare sau fenicul.
- 100 g migdale
- 7 curmale fără sâmburi
- 2 lg pudră de roşcove
- 1 lg scorţişoară
- 1 lgţ unt de cocos bio
- 3 cani apă (750 ml)
Migdalele se pun la înmuiat pentru circa 12 ore (eu le ţin de regulă de seara până a doua zi dimineaţă). Curmalele se pun şi ele la înmuiat cu 1 cană de apă.
După hidratatre, se aruncă apa în care au stat migdalele, acestea se clătesc bine şi se macină în blender cu 1 cană de apă, se strecoară compoziţia printr-un săculeţ de pânză deasă. Laptele rezultat se mixează din nou în blender împreună cu roşcovele, scorţişoara, untul de cocos, curmalele cu tot cu apa în care s-au înmuiat plus încă 1 cană de apă. Pulpa rămasă după strecurare nu se aruncă, se foloseşte la biscuiţi, pâinici, chiftele.
Laptele se consumă pe loc sau se pune în borcane cu capac şi se păstrează la frigider, eu aş zice nu mai mult de 2 zile, agitând borcanul înainte de servire.
Dragă Ramona,ce marca de pudră de roșcove folosești?
RăspundețiȘtergereBună!Folosesc pudră de roșcove bio cumpărată de aici www.driedfruits.ro
Ștergere