Pastă de curmaleCu toții știm cât de nociv este zahărul și totuși este foarte greu să renunțăm la el, asta pentru că acționează ca un drog. Eu am fost o mare mâncatoare de dulciuri, zilnic îmi trebuia ceva dulce si dacă nu aveam nimic în casă la miezul nopții căutam un magazin non-stop pentru a-mi cumpăra o ciocolată. 
În 2010 am descoperit bucătaria raw si am înlocuit dulciurile clasice cu cele fără foc, dulciuri de care m-am îndrăgostit iremediabil. Am schimbat multe în alimentația mea și cu timpul nevoia mea de dulce s-a diminuat destul de mult. Acum, pe lângă faptul că nu mai mănânc zilnic ceva dulce, nu îmi mai plac preparatele foarte dulci, gusturile s-au schimbat foarte mult.
Folosesc multe fructe proaspete pe post de îndulcitor în shake-uri, smoothie-uri, budinci, înghețate. În schimb, în torturi și prajituri fructele nu sunt de ajuns, așa că această pastă de curmale e una din cele mai bune soluții pentru mine.

Ingrediente pentru pastă de curmale:
  • 200 g curmale fără sâmburi
  • 200 ml apă
Preparare:
  1. Tai mărunt curmalele și am mare grijă să nu îmi scape vreun sâmbure care poate strica blenderul. Chiar dacă pe ambalaj scrie ''curmale fără sâmburi'', verificați bine căci e posibil să mai fie câte unul rătacit, eu am pățit de câteva ori.
  2. Pun curmalele într-un bol, adaug peste ele apa și le las la înmuiat minim 5 ore, în frigider.
  3. Pun curmalele și apa în blender/robot și le mixez bine.
  4. Torn compoziția în borcan, închid bine cu capac și îl pun în frigider. Eu folosesc această pastă cam 5-6 zile de la momentul preparării. Fac mereu cantități mici și nu are timp să se strice.


Rețeta în format video:


Dacă vă place această rețetă puteți să o distribuiți pe rețelele de socializare, așa ajunge la prietenii voștri si la  alte persoane cărora le-ar fi de folos. Mulțumesc!

Comentarii