17 martie 2017

Prăjituri în culorile mărțișorului



E luna martie, luna mărțisorului și m-am gândit să fac ceva bun în ton cu această sărbătoare, ceva cu alb și roșu. Am făcut aceste prăjiturele delicioase cu cremă de cocos și le-am decorat cu fructe goji.

Blat:
  • 150 g migdale
  • 120 g curmale fără sâmburi
  • 1 lg pudră de roșcove
  • 1 lgț ulei cocos
  • 1 lg apă
Am măcinat migdalele în robotul cu lamă S. Am adăugat curmalele tăiate mărunt și pudra de roșcove; am mixat până s-au mărunțit bine. Am adăugat uleiul de cocos și apa si am mai mixat căteva secunde pentru omogenizare. Am întins compoziția în strat de jumatate de centimetru pe fundul unor forme de silicon. Mie mi-au ieșit 21 de bucăți.

Cremă:
  • 100 g fulgi de cocos
  • 50 g caju
  • 300 ml apă
  • 40 g îndulcitor
  • 50 g ulei de cocos
Am mixat bine toate ingredientele în blender. Am turnat crema obținută în formele de silicon, peste blat. Am decorat fiecare prăjitură cu goji; am folosit în total 40 g goji. Am pus prăjiturile la congelator pentru minim 3 ore ca să se întărească.

Am îndulcit aceste prăjituri cu green sugar, îndulcitor din stevia rebaudiană. Green sugar are 0 calorii și indice glicemic, dar schimbă puțin gustul alimentelor, eu îl simt. Voi puteți folosi ce îndulcitor aveți și vă place.
Multumesc pentru ingrediente magazinului Pasiune pentru Viață.

6 comentarii:

  1. draga Ramona, nu cumva s-a strecurat o mica greseala la cantitatea de apa pe care ai notat-o la crema? 300 ml apa pentru 100 g fulgi de cocos?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Laura! Nu e greseala, fulgii de cocos sunt foart eusori si prin urmare si voluminosi. Si mai sunt si 50 de grame de caju. Poti incerca cu mai putina apa, dar blenderul meu nu merge.

      Ștergere
  2. draga Ramona, nu ai hidratat nimic in prealabil?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Laura, aici nu, dar de cele mai multe ori hidratez caju-ul.

      Ștergere
  3. probabil asa se explica apa 300 mi. Eram obișnuită să hidratez caju, chiar si curmalele.
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa cum azis, de cele mai multe ori hidratez si eu, poti incerca cu caju hidratat si cu mai putina apa.

      Ștergere

Gofre de post din hrișcă și spanac

Gătesc de foarte mulți ani cu hrișcă. Am testat de-a lungul timpului multe rețete cu acest ingredient. Cea de azi a apărut din dorința de gă...