vineri, 17 martie 2017

Prăjituri în culorile mărțișorului



E luna martie, luna mărțisorului și m-am gândit să fac ceva bun în ton cu această sărbătoare, ceva cu alb și roșu. Am făcut aceste prăjiturele delicioase cu cremă de cocos și le-am decorat cu fructe goji.

Blat:
  • 150 g migdale
  • 120 g curmale fără sâmburi
  • 1 lg pudră de roșcove
  • 1 lgț ulei cocos
  • 1 lg apă
Am măcinat migdalele în robotul cu lamă S. Am adăugat curmalele tăiate mărunt și pudra de roșcove; am mixat până s-au mărunțit bine. Am adăugat uleiul de cocos și apa si am mai mixat căteva secunde pentru omogenizare. Am întins compoziția în strat de jumatate de centimetru pe fundul unor forme de silicon. Mie mi-au ieșit 21 de bucăți.

Cremă:
  • 100 g fulgi de cocos
  • 50 g caju
  • 300 ml apă
  • 40 g îndulcitor
  • 50 g ulei de cocos
Am mixat bine toate ingredientele în blender. Am turnat crema obținută în formele de silicon, peste blat. Am decorat fiecare prăjitură cu goji; am folosit în total 40 g goji. Am pus prăjiturile la congelator pentru minim 3 ore ca să se întărească.

Am îndulcit aceste prăjituri cu green sugar, îndulcitor din stevia rebaudiană. Green sugar are 0 calorii și indice glicemic, dar schimbă puțin gustul alimentelor, eu îl simt. Voi puteți folosi ce îndulcitor aveți și vă place.
Multumesc pentru ingrediente magazinului Pasiune pentru Viață.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta e importantă pentru mine