22 iulie 2011

Biscuţi din migdale şi fructe uscate



  • 1 şi 1/2 cană pulpă de migdale (rămasă după prepararea laptelui de migdale)
  • 1/2 cană stafide
  • 1/2 cană merişoare
  • 1/2 cană smochine tăiate cubuleţe
  • 1 lingură unt de cacao topit
  • 1 lingură seminţe de chia
Seminţele de chia se pun la înmuiat cu 8 linguri de apă, timp de 10-15 minute pâna devin gelatinoase. Apoi toate ingredientele se pun în robot şi se mixează. Punem hârtie de copt pe tăvile deshidratorului si aşezăm biscuiţii modelaţi cu ajutorul unor forme de prăjituri. Mie mi-au ieşit 18 bucăţi. Se deshidratează la 40 de grade timp de 12 ore.

3 comentarii:

  1. Buna,

    In loc de unt de cacao se poate pune de cocos?

    Multumesc,
    Gina

    RăspundețiȘtergere
  2. cand am vazut biscuitii tai am crezut ca sunt cei care i-am facut eu in dimineata asta! asemanarea este coplesitoare chiar si la forme:) imi ramasese si mie pulpa de la laptele facut azi dimineata si zic eu ia sa incerc niste biscuiti si sunt chiar ca ai tai, eu nevazand reteta ta decat dupa ce i-am facut: singura diferenta e ca in loc de merisoare am pus goji berries si in loc de stafide am pus incan berries si in loc de unt de cacao am pus ulei de cocos, si pentru culoare un pic de carob:)acuma sunt la deshidratat. abia astept sa ii pap! another alina!

    RăspundețiȘtergere

Gofre de post din hrișcă și spanac

Gătesc de foarte mulți ani cu hrișcă. Am testat de-a lungul timpului multe rețete cu acest ingredient. Cea de azi a apărut din dorința de gă...