18 iulie 2011

Prajitură cu zmeură



Îmi place la nebunie să merg la piaţă, să simt mirosul legumelor şi fructelor, să admir nebunia de culori de pe tarabe. Aş cumpara câte puţin din toate, din acest motiv nu iau foarte mulţi bani la mine că nu ma pot abţine. Sâmbată am fost la piaţă să iau pepene şi usturoi, dar credeţi că m-am limitat doar la atât? sigur ca nu, am luat şi afine, şi zmeură şi piersici. Uite aşa am ajuns să fac prăjitura asta. Am vrut să fie mai micuţă, aşa că am folosit pe post de tavă o caserolă de11,5x15,5 cm.



Blat:
  • 1/2 cană nuci braziline
  • 1/2 cană migdale
  • 2 linguri apă
  • 8 curmale fără sâmburi
Am mărunţit în robot nucile şi migdalele şi apoi am adăugat apa şi curmalele, am mixat pâna ce s-a omogenizat amestecul şi l-am presat în caserolă.
Peste blat am pus 1 cană de zmeură.

Crema:
  • 1 cană caju hidratat 3 ore
  • 1/2 cană apă
  • 1 lingură ulei de cocos
  • 1 lingură pudră de lucuma
Toate ingredientele le-am mixat bine în blender, crema obţinută am turnat-o peste stratul de zmeură şi am băgat caserola la congelator pentru 2 ore. Apoi am răsturnat prajitura pe un platou, am decorat cu zmeură si am ţinut-o la frigider pentru a se dezgheţa, după care am mâncat-o .


2 comentarii:

  1. Deci, Ramona.........arata superba prajiturica ta!! Ce nuante de culori minunate!!!! Cred ca a fost si delicios!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Iulia, da a fost delicioasa.

    RăspundețiȘtergere

Gofre de post din hrișcă și spanac

Gătesc de foarte mulți ani cu hrișcă. Am testat de-a lungul timpului multe rețete cu acest ingredient. Cea de azi a apărut din dorința de gă...