30 septembrie 2011

Salată de dovlecei


Ingrediente:
  • 250 gr dovlecei daţi pe răzătoare
  • 10 sâmburi de nucă măcinaţi
  • 1 lingură seminţe crude de floarea-soarelui decorticate ( am pus seminţe de in)
  • 1/2 ceapă tăiată mărunt (nu am pus)
Pentru sos avem nevoie de:
  • 1 căţel de usturoi pisat
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 lingură ulei de măsline presat la rece
  • piper
  • chimen
  • sare
Dovleceii, ceapa, nuca şi seminţele se pun într-un bol. Se amestecă separat toate ingredientele pentru sos şi se toarnă în bol.
sursa: cartea "203 reţete de HRANĂ VIE", Mihaela Băşoiu, Mihai Băşoiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gofre de post din hrișcă și spanac

Gătesc de foarte mulți ani cu hrișcă. Am testat de-a lungul timpului multe rețete cu acest ingredient. Cea de azi a apărut din dorința de gă...