16 decembrie 2011

Bomboane de ciocolată cu cocos


După multe încercări, am reuşit să fac şi ciocolată raw. Am fost atât de încântată că mi-am cumpărat 2 seturi de forme din silicon. Foarte greu a fost să aleg doar două, aş fi vrut din toate modelele câte una. Ştiu că o să mă întrebaţi de unde le-am cumpărat, aşa că daţi clic aici .

Şi acum să trecem la reţetă. Din cantităţile de mai jos mi-au ieşit 10 bombonele.
Pentru umplutură:
  • 3 linguri fulgi de cocos bio măcinaţi
  • 1 lingură miere
Le-am amestecat bine cu lingura într-un bol şi apoi am format 10 biluţe mici.
Pentru ciocolată am folosit:
  • 8 linguri unt de cacao
  • 4 linguri pudră de roşcove/cacao
  • 2 linguri miere
Untul de cacao l-am topit în deshidrator la 40 de grade C, l-am amestecat cu mierea şi pudra de cacao. Am turnat puţină ciocolată pe fundul formelor de silicon şi le-am pus la congelator pentru vreo 20 de secunde, timp în care restul ciocolatei am ţinut-o pe calorifer pentru a nu se întări. După cele câteva secunde, am scos formele de silicon de la rece, am adăugat biluţele de cocos şi deasupra am turnat ciocolata pusă deoparte. Am pus din nou bomboanele în congelator pentru a se întări şi apoi le-am păstrat în frigider.

16 comentarii:

  1. Imi ploua in gura, rau de tot! Spune-mi, te rog, caci fiind eu cam novice m-am blocat un pic, untul meu de cacao avand forma unui pachet de unt si fiind tare, cum aproximez 8 linguri??

    Te voi urmari cu mare drag si in continuare! :*

    PS. Da-mi, te rog, cateva idei, ce as putea pregati de sarbatori, retete simple si delicioase, sa "moara" ceilalti de ciuda :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Andreea nici eu nu nimeresc fix 8 linguri mereu, de obicei topesc mai mult şi ce rămâne îl folosesc ca şi cremă de corp. Poţi să îl cântăreşti, 1 lingură are cca. 8 gr.
    Legat de meniul de Crăciun eu încă nu m-am gândit ce o să fac, te poţi inspira din ce am pregătit pentru ziua mea http://rawmona.blogspot.com/2011/10/de-ziua-mea.html. Spor la treabă şi Sărbători fericite!

    RăspundețiȘtergere
  3. Faine bomboanele! Si eu de curand m-am apucat de bombonele raw :) Cum ai facut sa aiba asa forma frumoasa si de unde iei hartiutele?
    Andreea, si eu folosesc la ochi unt de cacao. Atunci cand icorporez pudra de cacao vad deja daca are consistenta, culoare, gustul care imi place si adaug cate putin.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Tania.Folesc forme specialedin silicon pentru bomboane, iar hartiutele le iau din Metro. Imi place blogul tau.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mersi pt apreciere si pt raspuns! So formele de unde le iei? eu am facut pana aucm in forma ramasa de la bomboane din comert, dar nu ies as dragute:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ai facut vreodata cu pudra de roscove in loc de cacao? Cand am facut cu cacao mi-au iesit, cand am pus roscove nu....

    RăspundețiȘtergere
  7. Am facut din nou azi...a iesit mai bine, adica untul de cacao nu s-a mai separat de restul ingredientelor, insa chiar si dupa intarire ciocolata asta cu praf de roscove nu devine tare ca cea cu cacao, este asa, ca un cauciuc...oricum nu mai este, a fost gustoasa...

    RăspundețiȘtergere
  8. Am facut si eu ciocolata dar nu mi-a iesit. Ce trebuie sa fac ca sa nu se separe ingredientele? Am folosit unt de cacao, sirop de agave si roscove. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La inceput nici mie nu mi-a iesit de multe ori. Trebuie amestecate bine, alt secret nu am.

      Ștergere
  9. Le "calesti" in vreun fel de ies atat de lucioase? Mie mereu imi ies mate...
    Mersi,

    Cristina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca depinde de forma de silicon. Eu am forme speciale pentru ciocolata si sunt foarte moi, bomboanele se scot foarte usor din ele. Am mai incercat in forme pentru gheata si nu ies asa lucioase.

      Ștergere
  10. Aha, mersi fain de raspuns. Citisem la un moment dat de niste etape intermediare care ajutau ciocolata sa iasa lucioasa, dar mie nu mi-a iesit niciodata... Chiar si pe suprafata care nu atinge forma imi iese mata ciocolata.

    Tu ce unt de cacao folosesti? Poate ca si acesta conteaza...

    Cristina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu doar la forme am vazut diferenta, altceva nu stiu sa-ti zic. Untul il iau de pe dried fruits.

      Ștergere

Gofre de post din hrișcă și spanac

Gătesc de foarte mulți ani cu hrișcă. Am testat de-a lungul timpului multe rețete cu acest ingredient. Cea de azi a apărut din dorința de gă...