02 octombrie 2014

Prăjituri cu căpşune

Blat
  • 75 g seminţe de floarea soarelui
  • 75 g fulgi de ovăz
  • 100 curmale
  • 1 lg cacao pudră
  • 1 lg unt de cocos
  • 1 lg apă
 Mai întâi se mixează în robot seminţele şi fulgii de ovăz, apoi se adaugă curmalele tăiate, continuăm mixarea până se obţine o compoziţie omogenă. Se adaugă şi restul ingredientelor, se mai mixează câteva secunde şi gata blatul. Compoziţia obţinută se întinde în strat cam de 1 cm în diverse forme de silicon. Eu am folosit câteva mici şi una mai mare de 12 cm diametru.

Crema
  • 200 g căpşune
  • 150 g caju
  • 3 lg miere
  • 1 lg ulei cocos
  • 10 lg ulei cacao
Toate ingredientele se amestecă bine în blender până se obţine o cremă fină. Turnăm crema în forme, peste blat, decorăm după imaginaţie şi punem prăjiturile la congelator pentru câteva ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gofre de post din hrișcă și spanac

Gătesc de foarte mulți ani cu hrișcă. Am testat de-a lungul timpului multe rețete cu acest ingredient. Cea de azi a apărut din dorința de gă...