vineri, 20 martie 2015

GIVEAWAY 2.000 Like-uri


Pagina de facebook Rawmona este apreciată de peste 2000 de persoane. Vă mulţumesc tuturor pentru că aţi fost alături de mine în tot acest timp, pentru încurajări,  vă mulţumesc că  îmi urmăriţi blogul şi pagina de facebook, vă mulţumesc pentru comentarii, mesaje private şi mă bucur că sunt o sursă de inspiraţie pentru mulţi care vor o schimbare în stilul de viaţă.
Cu această ocazie vreau să ofer un cadou unei persoane, un platou de dulciuri în valoare de 50 de lei. Câştigătorul va fi ales prin tragere la sorţi cu ajutorul random.org şi premiul se trimite doar pe teritoriul României. Tot ce trebuie să faceţi este să lasaţi un comentariu la această postare în care să-mi spuneţi care este desertul raw preferat, iar dacă nu aţi mâncat niciodată aşa ceva, ce aţi vrea să încercaţi. Perioada de desfăşurare 20.03-30.03.2015. Pe 31.03 voi anunţa câştigătorul.
Succes!


Mulţumesc celor care s-au înscris. Am făcut extragerea şi fericita câştigătoare este Bianca Rogoveanu. Felicitări!

marți, 10 martie 2015

Lapte de migdale cu ciocolată şi scorţişoară

Îmi place foarte mult laptele vegetal şi îmi place să fac diverse combinaţii pentru a nu mă plictisi. Băutura de azi e o nebunie, are gust de ciocolată, e dulce şi are o aromă puternică de scorţişoară, numai bună acum când sunt răcită. Dacă nu vă place scorţişoara, puneţi mai puţină sau înlocuiţi-o cu vanilie, cardamom, cuişoare sau fenicul.
  • 100 g migdale
  • 7 curmale fără sâmburi
  • 2 lg  pudră de roşcove
  • 1 lg scorţişoară
  • 1 lgţ unt de cocos bio
  • 3 cani apă (750 ml)
Migdalele se pun la înmuiat pentru circa 12 ore (eu le ţin de regulă de seara până a doua zi dimineaţă). Curmalele se pun şi ele la înmuiat cu 1 cană de apă.
După hidratatre, se aruncă apa în care au stat migdalele, acestea se clătesc bine şi se macină în blender cu 1 cană de apă, se strecoară compoziţia printr-un săculeţ de pânză deasă. Laptele rezultat se mixează din nou în blender împreună cu roşcovele, scorţişoara, untul de cocos, curmalele cu tot cu apa în care s-au înmuiat plus încă 1 cană de apă. Pulpa rămasă după strecurare nu se aruncă, se foloseşte la biscuiţi, pâinici, chiftele.
Laptele se consumă pe loc sau se pune în borcane cu capac şi se păstrează la frigider, eu aş zice nu mai mult de 2 zile, agitând borcanul înainte de servire.