25 februarie 2016

Prăjituri raw vegan cu ciocolată și portocale


Ne răsfățăm cu ceva bun, sățios și sănătos? Aceste prăjituri au fost apreciate și devorate la potluck-ul de luna aceasta. Poate le încercați în week-end și  îmi scrieți cum vi s-au părut.

Blat:
  • 50 g semințe  de floarea soarelui
  • 30 g nucă 
  • 80 g curmale
  • 1 lingură pudră de roșcove 
  • 1 linguriță unt de cocos
  • 1 lingură  apă 
Mai întâi  se macină semințele în robotul cu lamă S. Apoi se adaugă nucile, curmalele tăiate mărunt și pudra de roșcove, se mixează bine. Se adaugă apa și untul de cocos, se mai mixează  câteva  secunde și  gata blatul. Se întinde compoziția pe fundul unor forme de silicon (eu am folosit 5 forme mici și una mai mare, de 9 cm diametru) și se pun la rece până pregătim cremele.

Crema de ciocolată:
  • 80 g curmale înmuiate în  100 ml apă timp de 3 ore
  • 80 g caju
  • 80 g banană 
  • 1 lingură pudră de roșcove 
  • 1 lingură pudra de cacao
  • 1/2 linguriță  scorțișoară 
  • 5 linguri ulei de cacao
Se pun toate ingredientele în blender, cu excepția uleiului, se mixează până se obține o cremă fină. Se adaugă uleiul de cacao și se mixează câteva secunde până când acesta se încorporează în cremă. Se toarnă în forme și se pun la rece.

Crema de portocale:

  • 80 g curmale înmuiate în  100 ml apă timp de 3 ore
  • 100 g portocale
  • 50 g caju
  • 5 linguri ulei de cacao

  • Se procedează ca și la prima cremă. Se decorează  după imaginație și se pun la congelator minim 3 ore.
    Notă:
     - nu aruncați apă în care s-au hidratat curmalele, se pune și ea în blender cu restul ingredientelor
    - prajiturile mele au ieșit destul de înalte, dacă vreți să fie mai subțiri, faceți mai multe dar trebuie să dublați  cantitatea de ingrediente pentru blat


    2 comentarii:

    Gofre de post din hrișcă și spanac

    Gătesc de foarte mulți ani cu hrișcă. Am testat de-a lungul timpului multe rețete cu acest ingredient. Cea de azi a apărut din dorința de gă...