11 octombrie 2018

Bucătăria mea de vis


Bucătăria e atracția principală a casei, e locul în care eu petrec foarte mult timp și-mi las imaginația să se joace, e colțișorul meu de suflet, e locul unde se produce magia și de unde se răspândesc mirosuri ce te fac să salivezi, e camera în care prietenii se adună la povești și mănâncă ce-am gătit cu drag pentru ei.
Aici îmi place să savurez ceva dulce alături de o cafea bună, să citesc o carte, să-mi notez idei ori să caut inspirație pentru viitoarele rețete.Pasiunea pentru gătit am descoperit-o în 2008. Atunci am început să gătesc mai serios și mi-am dat seama că îmi place să fac asta. Am făcut chiar și un curs de bucătar pentru că nu era suficient ce experimentam eu în bucătărie, îmi doream să învăț mai mult, să fur de la profesioniști și chiar mi-a plăcut. Am făcut practică într-un restaurant și după nebunia de acolo am început să apreciez mai mult meseria de bucătar. E o diferență enormă între a găti acasă de plăcere, în ritmul tău și a găti în bucătăria unui restaurant sub o mare presiune.
De-a lungul anilor am salvat o mulțime de poze cu bucătării, am petrecut foarte multe ore pe internet admirând mobilă de bucătărie, veselă, ustensile, fețe de mese și tot ce ar avea legătură cu o bucătărie frumoasă și bine organizată. Aveam la un moment dat un caiet studențesc în care lipeam poze din reviste și schițam cu creionul bucătăria pe care mi-o doresc. Dacă stau bine să mă gândesc, singurele reviste pe care le-am cumpărat în viața mea au fost cele despre amenajarea locuințelor și cele cu rețete. Visez cu ochii deschiși la cum ar arăta bucătăria ideală dacă nu aș fi limitată de spațiu și bani.


Bucătăria mea e foarte luminoasă, are un perete întreg de sticlă sau măcar un geam mare care dă spre o gradină cu legume, cu pomi fructiferi și cu o boltă frumoasă de viță de vie. În timp ce gătesc sau spăl vasele pot să admir minunata grădină, păsările și insectele, cerul și norii pufoși.
Am o slăbiciune pentru mobilierul alb, așadar ați ghicit :D - mobila e albă. Albul pentru mine înseamnă simplitate, curățenie, luminează și face spațiul să pară mai mare și mai primitor. Frigiderul e alb, în ton cu mobila, iar plita și cuptorul sunt negre, să fie totuși un pic de contrast.


Orice pasionat de gătit o să fie de acord că nu există bucătărie prea mare. A mea e spațioasă și în centru are o insulă unde se află chiuveta și un blat pe care curăț și tai ingredientele. 


Câteva polițe pe care pot să-mi expun borcanele cu semințe și condimente sunt ideale; combinația de lemn cu fier forjat mi se pare foarte faină.


Am crescut într-o familie numeroasă și modestă și tot timpul eram înghesuiți la masă. De când eram mică îmi ziceam că atunci când voi avea casa mea voi avea o masă maaare de lemn la care să încapă toate rudele, iar pe mijlocul mesei voi pune neapărat un sfeșnic cu lumânări.


Și după ce am rezolvat cu mobila și electrocasnicele mari, am nevoie de un blender - aliatul meu de nădejde în bucătărie. Fără blender sunt moartă, cred că îl folosesc zilnic la smoothie-uri, lapte vegetal, supe-cremă, pate-uri, creme pentru prăjituri și torturi. Apoi am nevoie de un serviciu simplu de masă, tacâmuri, oale, tigăi, tăvi, forme de silicon pentru ciocolată, un cântar și multe ustensile. Mai nou colecționez căni și cești de cafea, iar cei de la SomProduct au niște produse atât de faineee. Dacă am de ales între a sta 2 ore într-un magazin de haine și unul cu lucruri pentru bucătărie voi alege a doua variantă. Uit de foame și de sete admirând ceșcuțe, tăvițe, platouri, boluri și tot felul de accesorii pentru gătit.


Cam așa arată bucătăria mea de vis. Când mi se va îndeplini dorința o să vă fac un tur. :)

*Acest articol a fost scris pentru competiția SuperBlog 2018. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu