25 martie 2019

Mâncare de ciuperci și quinoa la cuptor


Îmi plac rețetele simple, gustoase și nutritive. Cum toată lumea e mereu pe fugă și ocupată cred că și vouă vă plac, așa că astăzi vă prezint o astfel de rețetă.
Zilele trecute am primit un pachet de la SanoVita, probabil că știți deja asta dacă mă urmăriți pe facebookinstagram ori pe canalul de youtube unde am făcut și un unboxing
🍒 Am un cadou pentru voi: tot anul 2019 aveți o reducere de 15% de fiecare dată când comandați pe site-ul www.sanovita.ro dacă introduceți codul rawmona. 
Și ca să beneficiați și de transport gratuit, asta dacă nu aveți o comandă mai mare, vă dau un pont: întrebați prietenii, colegii de muncă, vecinii dacă vor și ei ceva. Eu fac comandă comună cu prietenele mele și așa ajungem mereu la suma necesară pentru a beneficia de transport inclus.

 Printre bunătățile din cutie a fost și o pungă de quinoa din care am pregătit această mâncare. Quinoa este o pseudo-cereală cultivată pentru semințele sale comestibile. Nu contine gluten, este o sursă bogată de proteine, fibre și fier. Ea trebuie clătită foarte bine înainte de a fi gătită pentru a elimina saponinele.


🍒 Ingrediente necesare pentru mâncarea de ciuperci și quinoa:
  • 250 g ciuperci champignon
  • 75 g quinoa albă clătită și ținută în apă 2-3 ore
  • 75 g roșii pasate
  • 100 g ardei roșu (gras, gogoșar, kapia)
  • 125 ml apă
  • 15 g praz
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță boia de ardei iute
  • câteva fire de pătrunjel sau leuștean
  1. Am clătit bine quinoa și am lăsat-o la hidratat 2-3 ore. După acest timp am aruncat apa în care  a stat, am clătit-o din nou, am scurs-o și am pus-o într-un bol mare. 
  2. Am curățat, spălat și taiat ciupercile, ardeiul și prazul.
  3. Am adăugat toate ingredientele, cu excepția verdeții, în bolul cu quinoa și am amestecat bine.
  4. Am pus compoziția într-o tavă de yena cu capac și am băgat-o la cuptor la 180 grade Celsius pentru 45 de minute.
  5. După ce am scos tava din cuptor am adăugat și verdeața tocată mărunt.

După cum ați văzut, rețeta e foarte ușor de făcut. Sper să vă placă și dacă postați fotografii pe rețelele de socializare nu uitați să-mi dați un tag să văd și eu cum v-a ieșit. Poftă bună!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gofre de post din hrișcă și spanac

Gătesc de foarte mulți ani cu hrișcă. Am testat de-a lungul timpului multe rețete cu acest ingredient. Cea de azi a apărut din dorința de gă...