23 decembrie 2019

Bulgur cu ciuperci și legume la wok


Bulgurul este un amestec de mai multe tipuri de grâu dur, grâu care este tratat la aburi, apoi uscat și măcinat la o granulație mare. Este adesea confundat cu cușcușul, însă diferă din punct de vedere al spectului, al modalității de procesare și al valorilor nutriționale. Bulgurul poate fi consumat fiert câteva minute sau înmuiat 2 ore în apa sau supă.

Ingrediente pentru bulgur cu ciuperci și legume la wok:
  • 100 grame bulgur
  • 4 linguri ulei
  • 100 grame morcovi
  • 100 grame ciuperci champignon
  • 150 grame vinete
  • 100 grame ardei gras roșu
  • 100 grame ardei gras verde
  • 100 grame dovlecei
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță zatar
  • 1/4 linguriță boia iute

Bulgurul este destul de ieftin și ușor de găsit atât în magazine fizice, cât și online. Mie mi l-a adus Moș Crăciun de la SanoVita acum câteva zile. Vă reamintesc cu această ocazie de codul rawmona cu care aveți o reducere de 15% la orice comandă pe site-ul www.sanovita.ro; codul e valabil până la sfârșitul anului.
Zatarul este un amestec de condimente care conține în principiu sumac, cimbru, semințe prăjite de susan, sare și oregano. În funcție de zonă, acesta poate conține și fenicul, busuioc, măghiran, coriandru, anason. Îl găsiți în magazine naturiste, în unele magazine online; în Brașov îl puteți cumpăra de la magazinul Pasiune pentru Viață de pe strada Traian.

Cum prepar bulgurul cu ciuperci și legume la wok:
  1. Fierb bulgurul într-o oală cu multă apă și apoi îl scurg bine.
  2. Curăț, spăl și tai cubulețe ciupercile și legumele.
  3. Încing 2 linguri de ulei într-un wok.
  4. Adaug ciupercile, morcovii și vinetele și le las pe foc până sunt aproape făcute, amestecând continuu.
  5. Pun și celelalte 2 linguri de ulei, ardeii și dovleceii. 
  6. Când toate sunt prăjite adaug sarea, condimentele și bulgurul scurs bine de apă. Amestec bine și mai las pe foc câteva secunde.
Bulgurul gătit astfel poate fi consumat ca fel principal de mâncare, așa cum am făcut eu, sau pe post de garnitură. Legumele pot varia în funcție de preferință. Eu cumpărasem și dovleac dar am uitat să-l pun. Și la capitolul condimente vă puteți juca și adăuga ce vă place.


Voi consumați bulgur? Cum îl gătiți?

 Dacă vă place această rețetă vă rog să o distribuiți pe rețelele de socializare să se bucure de ea și prietenii voștri. Mulțumesc!🤗

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gofre de post din hrișcă și spanac

Gătesc de foarte mulți ani cu hrișcă. Am testat de-a lungul timpului multe rețete cu acest ingredient. Cea de azi a apărut din dorința de gă...