Supa cremă de conopidă este o rețetă simplă, gustoasă și rapidă. Servită cu crutoane aromate este perfectă pentru prânz sau cină. Nu mi-a plăcut întotdeauna conopida, nici măcar nu suportam mirosul de conopida fiartă. Când am început să o consum crudă mi-am schimbat total părerea. Am folosit-o de nenumărate ori în salate și în această rețetă de conopidă condimentată. După ce multă vreme am consumat-o crudă am zis să-i mai dau o șansă și preparată termic. Așa am ajuns la rețeta de azi.
Ingrediente pentru supa cremă de conopidă:
- 1 lingură ulei
- 40 grame ceapă
- 500 grame conopidă
- 500 mililitri apă
- 1/2 linguriță sare
- 200 mililitri smântână pentru gătit
Mod de preparare:
- Încing uleiul într-o oală și călesc ceapa.
- Adaug conopida, apa și sarea.
- Acopăr oala cu capac și las la fiert pe foc mediu.
- Când conopida e fiartă adaug smântâna, amestec și mai las să clocotească 2-3 minute. Am făcut rețeta și cu smântănă clasică de vacă și cu mai multe tipuri de smântână vegetală.
- Iau oala de pe foc, îndepărtez capacul și după ce supa s-a răcit o mixez în blender.
♥Dacă îți place această rețetă poți să o distribui pe rețelele de socializare să se bucure de ea și prietenii tăi.
♥ Mai jos ai varianta video a rețetei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu