19 septembrie 2012

Uleiuri aromate


E prima dată când prepar aşa ceva şi sunt foarte încantată. E foarte simplu, puteţi face şi voi, e nevoie de ulei presat la rece, plante/condimente şi borcane/sticluţe.



  • Ulei cu busuioc
Am folosit ulei de măsline şi busuioc verde din recolta proprie. Am spălat busuiocul, l-am şters de apă, l-am tăiat, l-am pus într-un borcănel curat, am turnat ulei peste el şi am închis bine capacul.
  • Ulei cu ardei iute
 Am folosit ulei de in şi un ardei mic şi foarte iute din ghiveciul de pe balcon. Am spălat ardeiul, l-am şters, l-am tăiat rondele şi l-am amestecat cu ulei.
  • Ulei cu usturoi
Am curăţat, spălat, şters, tăiat usturoiul, l-am pus în borcan şi am pus peste el ulei de măsline.

Acum trebuie să aştept 2-3 săptămâni să se macereze. Abia aştept să le incerc.
După 1 lună de zile am strecurat uleiurile.



3 comentarii:

  1. si eu am facut , si oteturi :)...foarte parfumate !

    RăspundețiȘtergere
  2. Uite că oţet nu m-am gândit să fac, poate încerc, mersi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am facut cu ardei iute ... E super pentru persoanele carora le place mai picant!

    RăspundețiȘtergere

Gofre de post din hrișcă și spanac

Gătesc de foarte mulți ani cu hrișcă. Am testat de-a lungul timpului multe rețete cu acest ingredient. Cea de azi a apărut din dorința de gă...