vineri, 27 ianuarie 2012

Paste colorate cu sos alb

Pentru paste am folosit:
  • o sfeclă roşie
  • o ridiche neagră
  • 2 morcovi
Am folosit acest aparat pentru a le da formă de paste. De nu-l aveţi, nu-i bai, puteţi folosi curăţătorul de legume .
Ingrediente pentru sos:
  • 1/2 cană caju hidratat
  • 1/2 cană apă
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 lingură fulgi de drojdie
  • un praf de sare
Se mixează bine în blender şi apoi se adaugă peste paste.

duminică, 22 ianuarie 2012

Budincă de fructe



O budincă delicioasă şi aspectuoasă...
  • stratul maro - 1 banană +1 lingură pudră de roşcove
  • stratul galben - 1 portocală
  • stratul roşu - căpşuni congelate
  • statul alb - fulgi de cocos bio
Ingredientele pentru primele 3 straturi se pun pe rând în blender şi se mixează. Se toarnă în pahar/cupă/bol, se presară fulgi de cocos şi se savurează.

joi, 12 ianuarie 2012

Salată verde cu praz


Vă prezint o salată foarte bună şi simplă făcută din:
  • salată verde
  • praz
  • ulei de măsline presat la rece
  • oţet de mere/zeamă de lămâie
  • sare de mare
  • piper
Salata şi prazul se spală bine şi se taie cu un cuţit de ceramică (salata fâşii, iar prazul rondele). Se pun într-un bol, se adaugă ulei, oţet, sare şi piper după gust, se amestecă şi gata.
Poftă bună! că eu am avut :D

vineri, 6 ianuarie 2012

Sărmăluţe

Am făcut de mai multe ori sarmale raw, în diverse variante dar nu mi-am notat cu exactitate ingredientele aşa ca nu le-am postat. La începutul acestui an am încercat o nouă variantă care mi-a plăcut mult.
Ingrediente pentru 12 sarmale:
  • foi de varză murată
  • 125 gr germeni de hrişcă
  • 75 gr morcovi
  • 40 gr ţelină
  • 20 gr praz
  • câteva fire de pătrunjel
  • 1 roşie
  • 2 bucăţi roşii în ulei
  • sare
  • piper măcinat
Am mărunţit mai întâi în robot ţelina, morcovii, prazul şi pătrunjelul. Am adăugat apoi roşiile, hrişca, sarea şi piperul, am mixat câteva secunde. Apoi am luat câte o foaie de varză, fără nervurile grose, am pus din compoziţie, am rulat cu grija şi am format sărmaluţele. Frunzele de varză mai mici şi cele cu nervuri, le-am tocat mărunt şi le-am amestecat cu roşii mixate în blender. Am servit această tocătură lânga sarmale.

luni, 2 ianuarie 2012

Bomboane colorate



Pentru seara de revelion am făcut cateva feluri de bomboane, printre care şi acestea.

Ingrediente:
  • 200 gr migdale fără coajă
  • 75 gr sfeclă roşie tăiată cubuleţe
  • 2 lg miere
  • vanilie/scorţişoară
  • 4 lg ulei de cacao
Le-am mixat bine în robotul cu lama în formă de S şi le-am transformat în biluţe.