17 noiembrie 2017

Ce electrocasnice și ustensile de bucătărie folosesc

Pe lângă întrebările legate de rețete, am primit și multe despre aparatura folosită "Cu ce blender faci cremele pentru torturi? Ce robot ai? Cu ce ai făcut spaghetele de legume? Câți wați are blenderul tău? Ai nevoie de electrocasnice foarte scumpe?''.
În acest articol vreau să vă arăt ce electrocasnice și ustensile folosesc eu și la ce anume. Pe multe bloguri poate ați văzut doar blendere și roboți de peste 1000 de euro. Eu vă zic că te poți descurca și cu unele mai ieftine. Nu zic că cele scumpe nu își merită banii, ci doar că dacă nu îți permiți toate acele aparate nu înseamnă că nu poți face schimbări în alimentație, nu înseamnă că nu te poți bucura de un tort raw delicios, de un lapte de migdale etc. Am lucrat cu aparate scumpe și cremele se fac mult mai rapid, ies mai fine într-un timp scurt.
  • Robot de bucătărie Philips 3 în 1, blender+robot+storcător
Modelul pe care îl am eu (HR7775) nu se mai fabrică, este varianta mai nouă a acestuia de 750 W și mai veche a acestuia de 1300 W. Al meu are 1000 de wați, minimul necesar zic eu în bucătăria raw. Mai există un model tot de 1300 W, dar cu vasele mai mari.
L-am cumpărat în 2011 și în acești 6 ani a fost ajutorul meu de nădejde în bucătărie.
- Storcătorul nu l-am folosit foarte des, am făcut suc de morcovi, sfeclă roșie, mere, castraveți, țelină. Se curăță cam greu, e ceva de muncă și din acest motiv e mai rar pus în funcțiune.
- Blenderul e cel mai utilizat, îl folosesc aproape zilnic. Fac în el lapte vegetal, smoothie, creme pentru torturi și prăjituri, pateuri, sosuri, dressinguri pentru salate. De multe ori e nevoie să amestec cu o paletă în timp ce fac creme/pateuri, să ajut astfel blenderul. Am schimbat o singură dată cuțitul și urmează să fac asta din nou pentru că se tocește plasticul de dedesupt și apoi curge compoziția din blender.
- În robot fac compoziția pentru blaturi de tort, bomboane, batoane, mărunțesc legume. Acesta are lama în formă de S și merge la procesarea ingredientelor uscate, spre deosebire de blender unde e nevoie de lichid.
 Dacă ar fi să nu țin cont de bani, probabil mi-aș cumpăra așa ceva; am văzut la foarte multe persoane și e destul de lăudat.
Aceasta e mai veche și am folosit-o des înainte de a avea blenderul. Am măcinat diverse semințe în ea, de cele mai multe ori de susan și de in. Acum o folosesc destul de rar; ultima dată am măcinat în ea niște cuișoare. Dacă nu aveți un blender/robot de bucătărie, e bună și râșnița.
Spiralatorul e o ustensilă pe care mi-am dorit-o tare mult. Atunci când am descoperit bucătaria raw am aflat și de această ustensilă și mi s-a părut foarte faină.
Cu spiralatorul fac spaghete din legume: dovlecei, morcovi, castraveți, sfeclă roșie, ridiche. Legumele  tăiate cu el chiar arată ca niște spaghete și sunt foarte atrăgătoare, mai ales cele colorate.
Dacă vreți să faceți spaghete raw și nu aveți această ustensilă, folosiți curățătorul de legume; nu o să aibă forma rotundă, ci o să fie un fel de tagliatelle.
Pe aceasta o folosesc să toc varza și să obțin felii de legume. Are mai multe lame, dar eu o folosesc doar pe cea care feliază.
În fiecare an umplu congelatorul cu fructe pentru iarnă și cu acest aparat scot sâmburii vișinelor și cireșelor. E foarte ușor de folosit, mă scutește de multă muncă și are un preț foarte bun.

Cam asta am eu în bucătărie. Dacă aveți întrebări nu ezitați să-mi scrieți.
Voi ce electrocasnice și ustensile folosiți?

🍒Dacă vă place acest articol aș aprecia dacă-l distribuiți pe canalele de socializare să se bucure de el cât mai multe persoane. Mulțumesc!
🍒 Mai jos aveți varianta video postată pe canalul meu de youtube.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gofre de post din hrișcă și spanac

Gătesc de foarte mulți ani cu hrișcă. Am testat de-a lungul timpului multe rețete cu acest ingredient. Cea de azi a apărut din dorința de gă...