22 decembrie 2017

Ruladă raw-vegan cu nuci și stafide



Rulada raw-vegan cu nuci și stafide e o rețeta absolut delicioasă. Eu sunt înnebunită după ea și sunt convinsă că și vouă o să vă placă. O voi pregăti pentru masa de Crăciun și dacă vreți să o încercați și voi, vă las mai jos rețeta.

Aluat:
  • 350 g caju
  • 2 linguri pastă de curmale
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 1 lingură zeamă de portocală/lămâie
Macin caju-ul în robotul cu lama S. Adaug restul ingredientelor și mai mixez câteva secunde. Întind aluatul obținut între două foi de hârtie de copt; îl pun la frigider până când prepar crema.
Aici aveți și rețeta pentru pasta de curmale ➤ rețeta

Crema:
  • 75 g miez de nucă
  • 4 linguri pastă de curmale
  • 2 linguri cacao raw/roșcove
  • 1 lingură tărâțe de psyllium
  • 10 linguri suc de portocale
  • 5 linguri ulei de cocos

Macin toate ingredientele în blender și pun crema obținută la frigider pentru 15 minute. Ea se vă întări și se va întinde mai ușor. După cum am mai spus și altă dată, eu nu fac deserturile prea dulci, așa că dacă nu e suficient de dulce crema, folosiți mai mult îndulcitor.
Întind crema peste aluat în strat uniform lăsând vreo 2 cm liberi pe o latură. Astfel crema nu va da pe afara în momentul rulării.
Adaug peste cremă 50 grame stafide hidratate în suc de portocale 4 ore. Dacă vreți un gust mai inedit, le puteți hidrata în rom.
Urmează partea puțin mai dificilă, rulatul. Aici trebuie puțină răbdare și grijă. Nici mie nu îmi iese perfect de fiecare dată, se mai crapă aluatul.
Apoi ung rulada cu puțin ulei de cocos și presar nucă măcinată.
O țin la frigider 1 oră sau la congelator jumătate de oră ca să se întărească și să se taie mai ușor.

🍒 Dacă vă place această rețetă puteți să o distribuiți pe canalele de socializare să se bucure de ea cât mai multe persoane. Mulțumesc!
🍒 Mai jos aveți varianta video postată pe canalul meu de youtube.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gofre de post din hrișcă și spanac

Gătesc de foarte mulți ani cu hrișcă. Am testat de-a lungul timpului multe rețete cu acest ingredient. Cea de azi a apărut din dorința de gă...