01 iulie 2019

Brioșe vegane cu roșcove și cireșe


Iubesc la nebunie cireșele și în fiecare an abia aștept să le văd pe tarabele din piețe. Consum cantități industriale de cireșe de când mă știu, așa simple, dar în ultima vreme am început să le introduc și în diverse preparate. Anul trecut am postat pe canalul de youtube o rețetă cu smoothie de cireșe foarte bun și ușor de făcut. În cel mai recent video despre ce mănânc într-o zi am pregătit un smoothie bowl cu cireșe. În ultimele două săptămâni am tot testat o rețetă de brioșe și acum sunt încântată de rezultat și pot să o împărtășesc și cu voi.

Ingrediente:
  • 150 grame făină
  • 20 grame zahăr brun
  • 10 grame pudră de roșcove
  • 20 grame ulei de cocos topit 
  • 20 grame semințe măcinate de chia
  • 9 linguri apă
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță oțet de mere/zeamă de lămâie
  • 120 mililitri lapte de migdale
  • 250-300 grame cireșe
  1.  Pornesc cuptorul la 180 grade Celsius.
  2. Pun într-un bol chia măcinată cu cele 9 linguri de apă și aștept cam 10 minute să se îngroașe, timp în care amestec periodic.
  3. Spăl cireșele și le scot sâmburii.
  4. Într-un bol mare amestec ingredientele uscate, adică făina, zahărul și roșcovele.
  5. Adaug bicarbonatul stins cu oțet și toate celelalte ingrediente, cu excepția cireșelor. Omogenizez bine compoziția.
  6. Torn aluatul obținut în forme de silicon pentru brioșe. Le umplu doar pe jumătate căci aluatul va crește și să aibă unde.
  7. Peste aluat pun cireșe cât mai multe.
  8. Pun formele în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute.
  9. După ce s-au copt le scot pe un grilaj, le las să se răcească și apoi le scot din forme.
  10. Le savurez lângă cafea sau limonadă.

Pentru această rețetă am folosit câteva ingrediente primite de la SanoVita -  mai exact uleiul de cocos, roșcovele și zahărul brun. Dacă vreți să comandați aceste ingrediente sau multe alte produse faine, nu uitați să folosiți codul ''rawmona'' la fiecare comanda pe www.sanovita.ro și aveți reducere de 15%.
🍒Dacă vă place această rețetă m-aș bucura să o distribuiți pe canalele de socializare să se bucure de ea cât mai multe persoane. Mulțumesc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gofre de post din hrișcă și spanac

Gătesc de foarte mulți ani cu hrișcă. Am testat de-a lungul timpului multe rețete cu acest ingredient. Cea de azi a apărut din dorința de gă...