19 iulie 2019

Tort raw cu lămâie, mac și coacăze roșii


Cred că cel mai mult și cel mai mult îmi place să prepar dulciuri. Bine, îmi place și să le mănânc, fie vorba între noi. 😉
Când am făcut tortul acesta pentru prima dată m-am îndrăgostit pe loc de el. M-a cucerit prin gustul acrișor, textura cremoasă și contrastul de culori evidențiat de coacăzele roșii. Sunt câțiva ani de când îl tot prepar și îmi place la fel de mult. Merge perfect în zilele călduroase de vară și nu numai.
Am folosit o tavă de 18 cm diametru. Tortul este subțirel, dacă vreți unul mai înalt puteți dubla cantitățile necesare cremei.


BLAT:
  • 125 grame migdale
  • 100 grame curmale tăiate mărunt
  • 1 linguriță ulei de cocos
  • 1 linguriță apă
Macin mai întâi migdalele. Adaug curmalele, le mărunțesc bine, apoi pun apa și uleiul și mai mixez câteva secunde. Presez bine compoziția în tavă cu ajutorul degetelor, apoi nivelez cu o lingură înmuiată în ulei de cocos. 

CREMA:
  • 200 grame caju hidratat circa 6 ore
  • 60 grame miere
  • 60 grame ulei de cocos
  • 100 mililitri apă
  • 50 mililitri zeamă de lămâie
  • 15 grame mac
Pun toate ingredientele în blender, cu excepța semințelor de mac și le mixez până când caju-ul se macină fin. Adaug macul și mai mixez doar câteva secunde. Pun jumătate de cremă peste blat, apoi împrăștii pe toată suprafața 50 de grame coacăze roșii, adaug restul cremei. Decorez tortul cu 150 de grame coacăze roșii, dintre care 100 grame sunt ciorchine. 
Pun tortul la congelator  4 ore și apoi îl feliez. Uneori mănânc o felie imediat, în felul acesta pot spune că mănânc un tort de înghețată. De cele mai multe ori îl mai țin în frigider sau la temperatura camerei să se dezghețe. Stiu că mulți preferă varianta tort de înghețată, eu o prefer pe a doua. Tu?


Dacă îți place această rețetă poți să o distribui pe rețelele de socializare să se bucure de ea și prietenii tăi.
Te aștept și pe youtube, facebook și instagram.
Mai jos ai varianta video a rețetei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gofre de post din hrișcă și spanac

Gătesc de foarte mulți ani cu hrișcă. Am testat de-a lungul timpului multe rețete cu acest ingredient. Cea de azi a apărut din dorința de gă...