08 decembrie 2019

Ce cărți mi-am cumpărat de Black Friday 2019


Am făcut recent ordine prin cărți și mi-am dat seama că am foarte multe necitite. Cu toate astea mi-e foarte greu să mă abțin de la a mai cumpăra altele. M-am dezabonat de la edituri, intru mai rar în librării și pot spune că în ultimele luni nu am mai cumpărat așa de multe cărți.
Mi-am propus să termin de citit ce am deja și apoi să mai fac alte achiziții. De data asta am o scuză bună, am avut un voucher primit cadou și l-am păstrat special până la Black Friday pentru a profita de reduceri. Am tot adăugat și șters din coș, iar până la urmă le-am luat pe acestea:
  • Vânătorii de zmeie este o carte foarte populară în ultima vreme, eu tot dau peste ea în postările prietenilor pe facebook, pe diverse grupuri, pe instagram, mi-a fost recomandată și de cineva într-un comentariu pe pagina de facebook. 
În Kabul, frica domnește peste tot, pe străzi, pe stadioane, în piețe, face parte din viața noastră de aici, Amir aga. Zilele trecute, am însoțit-o pe Farzana jan la bazar să cumpere niște cartofi și naan. L-a întrebat pe vânzător cât costă cartofii, dar el n-a auzit-o, cred că era tare de-o ureche. Așa că ea a întrebat mai tare și, din senin, un tânăr taliban s-a repezit și a lovit-o cu un băț peste picioare. A lovit-o atât de tare încât a căzut jos. Țipa la ea și o blestema, spunând că Ministerul Viciului și al Virtuții nu le permite femeilor să vorbească tare. Câteva zile bune a avut o vănătaie mare, roșie, pe piciorul lovit. Și eu ce altceva puteam să fac, decât să stau și să mă uit cum soția mea este bătută? Dacă m-aș fi luptat, câinele ăla ar fi băgat bucuros un glonț în mine, fără să clipească! Și atunci ce s-ar fi ales de Sohrab al meu?
O poveste spusă de-a lungul mai multor generații, care gravitează nu doar în jurul părinților și copiilor, dar și a fraților și surorilor, a verilor și a tuturor celor care au grijă de ceilalți ȘI MUNȚII AU ECOU explorează nenumăratele feluri în care membrii familiei iubesc, jicnesc, respecta, înșala, surprind și se sacrifică unii pentru ceilalți, atunci când contează cel mai mult.
Cartea lui Christie Watson vorbește despre iubirea maternă în cele mai felurite reprezentări ale sale, dar prezintă și lumea exotică a Nigeriei, cu senzațiile, culorile și mirosurile care o definesc.
Autorul cărții - Viktor Frankle,  a fost profesor de neurologie și psihiatrie la University of Vienna Medical School până la moartea sa survenită în anul 1977. A scris 29 de cărți care au fost traduse în 21 de teritorii. În timpul celui de-al Dolea Război Mondial a fost închis timp de trei ani în lagărul nazist de la Auschwitz.
  • Zăpada mieilor a fost cel mai bun roman pentru adolescenți al anului 2015 și cea mai bună carte a anului 2015.

🍒 Dacă vă place această postare vă rog să o distribuiți pe rețelele de socializare să se bucure de ea și prietenii voștri. Mulțumesc!🤗
🍒 Mai jos aveți varianta video pe care am postat-o pe canalul de youtube.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gofre de post din hrișcă și spanac

Gătesc de foarte mulți ani cu hrișcă. Am testat de-a lungul timpului multe rețete cu acest ingredient. Cea de azi a apărut din dorința de gă...