Brioșele vegane cu măsline, porumb și mazăre sunt ideale pentru micul dejun sau pentru o gustare rapidă.
Rețeta e ușor de făcut și ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 150 grame făină de grâu
- 20 grame făină de in
- 2 lingurițe praf de copt
- 1/2 linguriță sare
- 1/2 linguriță cimbru uscat și mărunțit
- 20 mililitri ulei
- 200 mililitri apă minerală carbogazoasă
- 50 grame măsline
- 50 grame porumb
- 50 grame măzare
Mod de preparare:
- Amestec ingredientele uscate într-un bol mai mare.
- Adaug apa și uleiul, amestec bine cu telul.
- Adaug măslinele taiate mărunt, porumbul și mazărea și amestec cu o paletă din silicon sau cu o lingură.
- Torn compoziția în forme de silicon pentru brioșe și le bag în cuptorul preîncălzit la 170 grade Celsius.
- Coc brioșele timp de 1 oră.
- Le scot din cuptor și după ce s-au mai răcit le scot din forme.
- Le păstrez la frigider în caserole închise cu capac.
* Făina de in o obțin prin măcinarea semințelor de in în râșnița de cafea . Atenție la făina de in din comert, dacă nu e depozitată corespunzător râncezește. Eu păstrez semințele și făina de in la frigider.
* Am folosit măsline puțin sărate. Dacă tu ai unele mai sărate adaugă mai puțină sare la rețetă sau poți chiar să o elimini de tot de pe lista de ingrediente.
* Porumbul este din conservă, l-am lăsat să se scurgă în sita de ceai.
♥ Dacă îți place această rețetă poți să o distribui pe rețelele de socializare să se bucure de ea și prietenii tăi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu