17 mai 2020

Terci de ovăz cu roșcove și merișoare



Terciul de ovăz este noua mea obsesie culinară. Am periodic câte o astfel de obsesie: perioade cu smoothie-uri verzi, budincă de chia la micul dejun aproape zilnic, curry de legume de trei ori pe săptămână etc. Sunt curioasă dacă ai un aliment/fel de mâncare pe care îl consumi foarte des.

Terciul de ovăz este un mic dejun ideal, este sățios, ușor de făcut, e ieftin, rapid, se poate face într-o mulțime de combinații. 
Ca metode de preparare se poate face pe foc sau la rece - lăsat în frigider peste noapte, cu apă sau cu lapte, fiecare alege varianta preferată. 

Ingrediente pentru terci de ovăz cu roșcove și merișoare:
  • 40 grame fulgi de ovăz
  • 250 mililitri lapte vegetal
  • 1 linguriță pudră de roșcove
  • 30 grame merișoare


Astea sunt ingredientele folosite de mine. Poți pune laptele preferat, iar dacă nu ai deloc lapte,  merge și cu apă. 
Dacă faci comenzi pe www.sanovita.ro folosește codul rawmona pentru a beneficia de o reducere extra de 15%.

Preparare terci de ovăz:
  1. Pun laptele și ovăzul într-o crăticioară pe foc mediu. Fierb 3-4 minute amestecând cu o paletă/lingură.
  2. Adaug pudra de roșcove și omogenizez bine.
  3. Iau cratița de pe foc, golesc terciul într-un bol și deasupra pun merișoarele.
Nu am adăugat îndulcitor pentru că pudra de roșcove îndulcește puțin, merișoarele și ele. Dacă ți se pare că nu e suficient de dulce îl mai poți îndulci cu ce preferi.
Așa-i că e simplu?



Dacă îți place această rețetă poți să o distribui pe rețelele de socializare să se bucure de ea și prietenii tăi.
Te aștept și pe youtube, facebook și instagram.
Mai jos ai varianta video a acestei rețete.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gofre de post din hrișcă și spanac

Gătesc de foarte mulți ani cu hrișcă. Am testat de-a lungul timpului multe rețete cu acest ingredient. Cea de azi a apărut din dorința de gă...