30 iunie 2020

Prăjitură de post cu cireșe sau vișine




E sezonul lor, al fructelor colorate și gustoase pe care le ador - cireșele. Ele sunt unul din motivele pentru care abia aștept vara în fiecare an. Le consum ca atare în cantități mari, dar îmi place să le pun și în diverse preparate.  
În ultimele zile am testat o rețetă simplă de prajitură de post și fără zahăr. Am folosit și făină albă și făina integrală, am testat și în tavă mai mică și în una mai mare. 
Prăjitura se face foarte ușor și iese gustoasă cu cireșe, dar și cu vișine. 

Ingrediente:
  • 200 grame făină albă/integrală
  • 1/2 linguriță bicarbonat
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 30 grame dulcișor
  • 20 mililitri zeamă de lămâie
  • 40 mililitri ulei
  • 200 mililitri sifon/apă minerală
  • 300 grame cireșe/vișine fără sâmburi scurse
Dulcișor este un îndulcitor produs în România în laboratorul Sweeteria. El este obținut din extract de înaltă puritate din stevia rebaudiană și eritritol. O linguriță de dulcișor este echivalentul unei linguri de zahăr, nu conține calorii și are indice glicemic zero.


Mod de preparare:
  1. Preîncălzesc cuptorul la 180 de grade Celsius.
  2. Într-un bol mare amestec cu telul făina, bicarbonatul, praful de copt și îndulcitorul.
  3. Adaug lichidele și amestec bine.
  4. Pe fundul tăvii pun hârtie de copt, iar marginile laterale le ung cu puțin ulei.
  5. Dacă folosesc tava de 18 cm diametru pun un strat subțire de aluat, apoi un rând de fructe, torn tot aluatul rămas și deasupra fructele. Dacă folosesc tava de 23 cm diametru torn tot aluatul în tavă și apoi distribui fructele într-un singur strat.
  6. Pun tava la cuptor pentru 50 de minute.
  7. O las să se răcească, apoi o scot din tavă și o tai.





Dacă îți place această rețetă poți să o distribui pe rețelele de socializare să se bucure de ea și prietenii tăi.
Te aștept și pe youtube, facebook și instagram.
Mai jos ai varianta video a rețetei.


2 comentarii:

Gofre de post din hrișcă și spanac

Gătesc de foarte mulți ani cu hrișcă. Am testat de-a lungul timpului multe rețete cu acest ingredient. Cea de azi a apărut din dorința de gă...