04 septembrie 2011

Spaghete cu sos de roşii


Ingrediente pentru spaghete:
  • 2-3 dovlecei 
Am transformat dovleceii în spaghete cu acest aparat. Dacă nu aveți așa ceva, puteți face tagliatele, tăiați dovleceii fâșii late cu această ustensilă.

Ingrediente pentru sos:
  • 400 g roșii curăţate de pieliţă
  • 2 jumătăţi de roşii în ulei
  • 100 g ardei gras/capia
  • 1 căţel de usturoi
  • 5 frunze de busuioc
  • 1/2 linguriță sare
Am mixat bine în blender toate ingredientele. Am pus sosul peste dovlecei, am amestecat şi am mâncat; sunt foarte gustoase.

Dacă dovleceii sunt proaspeți, nu îi mai curăț de coajă.
Recomand ca sosul să fie turnat peste dovlecei chiar înainte de servire, căci vor lăsa zeamă.
Puteți pune mai mult usturoi dacă vă place.
Merge și puțin ardei iute pus în sos.

Dacă vă place această rețetă, vă rog s-o distribuiți pe canalele de socializare să se bucure de ea cât mai multe persoane. Mulțumesc!

2 comentarii:

  1. care e diferenta dintre aceste doua bloguri, stil de viata si imi place sa gatesc? postezi numai pe stil de viata acum?

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe 'Imi place sa gatesc' voi mai posta retete gatite la foc, Stil de viata e ce ma reprezinta pe mine in momentul de fata si aici voi scrie cel mai mult.

    RăspundețiȘtergere

Gofre de post din hrișcă și spanac

Gătesc de foarte mulți ani cu hrișcă. Am testat de-a lungul timpului multe rețete cu acest ingredient. Cea de azi a apărut din dorința de gă...