11 octombrie 2011

Clătite cu vişine



Sunt pur şi simplu delicioase...

Ingrediente pentru clătite:
  • 5 banane bine coapte
  • 3 linguri zeamă de lămâie
Se mixează bine în robot, se toarnă compoziţia pe hârtie de copt şi se întinde în formă de cerc (eu fac de obicei 4 clatite pe o tavă) şi se deshidratează 8-10 ore ( până se desprind uşor de pe hârtie) la 40 de grade C.

Ingrediente pentru umplutură:
  • 1 cană de vişine
  • 1 linguriţă psyllium
  • 1 linguriţă miere
Se fac cremă în blender şi cu ea se umplu clătitele. Am făcut un toping din miere şi cacao.


6 comentarii:

  1. Desertul meu preferat de cand am devenit raw. Imi place mult pentru ca e printre putinele delicatese dulci in care fructele nu se combina cu nucile...si sunt mult mai usor de digerat si mai sanatoase. Ce pofta mi-ai facut!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata tare bine! Ce deshidrator folosesti? Ma tot bate gandul sa-mi iau un excalibur cu 9 tavi, da costa multisor.. Cel cu 5 tavi am inteles ca nu usuca asa bine :(

    RăspundețiȘtergere
  3. Mihaela eu am Excalibur cu 5 tavi si sunt multumita de el.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mersi mult! Scuze pentru intarziere. Mi-am luat pana la urma unul cu 9 tavi. Acum ma uit la el si nu stiu ce sa fac :)) M-am linistit ca-l am, dar sunt putin dezorientata. Am pus de clatite din banane si de niste painici simple (cu migdale, seminte de f.s.,usturoi si ardei). Tot ma invart pe langa el, nu stiu ce o sa iasa... Ce hartii de copt ai luat pentru el? Am incercat niste chipsuri de mere si desi s-au deshidratat ca lumea, s-au lipit de hartie :( Nu am mai putut face nimic cu ele :(( Mersi mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scuze de întârziere, nu știu de ce nu am văzut mesajul până acum. Eu am folosit hârtie normală de copt, din supermarket. Sper ca între timp te-ai obișnuit cu el și ai uscat la el multe bunătăți.

      Ștergere

Gofre de post din hrișcă și spanac

Gătesc de foarte mulți ani cu hrișcă. Am testat de-a lungul timpului multe rețete cu acest ingredient. Cea de azi a apărut din dorința de gă...