Încă o dovadă că legumele sunt mult mai gustoase crude decât gătite. Am gustat de cateva ori dovleac copt şi plăcintă de dovleac, dar nu am fost prea încântată. Aveam de multă vreme în cap ideea că trebuie să-l încerc şi crud şi bine am făcut căci mi-a plăcut mult ce a ieşit.
Blat
- 1 cană nucă
- 1 cană curmale tăiate mărunt
- 2 linguri pudră de roşcove
Crema
- 1 cană caju hidratat 7 ore
- 200 gr dovleac tăiat mărunt sau dat pe răzătoare
- 1 lingură scorţişoară
- 6 linguri ulei de cacao
- 2 linguri îndulcitor
- 1/2 cană apă
Glazura
- 3 linguri ulei de cacao
- 1 lingură îndulcitor
- 1 lingură pudră de roşcove
Tortul se pune la frigider pentru a se întari. Eu am rezistat doar 2 ore, după care l-am tăiat.
O felie si pentru mine?! Chiar ma gandeam ce sa fac maine dulce. Mutumesc pentru reteta.
RăspundețiȘtergereCu drag,
si 2 felii Luciana
ȘtergereArata incredibil. Eu sunt o mare fana a dovleacului si am tot cautat retete crude cu dovleac. Il voi testa cu prima ocazie. Saru'mana de reteta.
RăspundețiȘtergereMultumesc Catalina. E tare bun, l-am facut de cateva ori;
Ștergeream niste prieteni care nu mananaca raw dar le place la nebunie desertul asta.